SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A
Jitex Mölndal BK
3 - 1
Eskilsminne IF
Jitex Mölndal BK3 - 1Eskilsminne IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 26 mars, 12:00
Plats:Bortamatch
Förlust men fall framåt för damerna
2022-03-26 18:22

När seriepremiären närmar sig börjar också bitarna falla på plats vad gäller Eskilsminne IF:s damlag. Lördagens träningsmatch mot Elitettanlaget Jitex i Göteborg förlorades visserligen med 1-3 (1-1) men insatsen var mycket bra mot ett etablerat lag från den tuffa serien just ovanför Eskils i seriepyramiden.

- Vi fick en riktigt bra start på matchen. Vi kontrollerade matchen i de inledande 30 minuterna där vi skapade riktig oreda hos hemmalaget, konstaterar tränare André ”AP” Petersson.

Eskils tog också följdriktigt ledningen i matchen i den 18:e minuten när Emma Widesjö gjorde 0-1 efter ett fint anfall där Julia Lennartsson kom runt på högerkanten och serverade en fin cutback till Emma som dunkade in bollen i nät.

- Mot slutet av halvleken kroknade vi en aning och Jitex kunde ta över initiativet och kvitera till 1-1, berättar André.

I den andra halvleken började Eskils även då piggt, men spelet jämnade ut sig efterhand. Spelmässigt var det en jämn historia totalt sett, men Eskils blev straffade ett par gånger och Jitex kunde gå ifrån till en 3-1-seger. Det var dock siffror som definitivt inte var kassaskåpssäkra.

- Nej vi skapade tre riktigt bra chanser i andra halvlek som någon borde resulterat i ett reduceringsmål. På det hela taget var det dock en stark insats och ett fall framåt spelmässigt, berömmer ”AP”.

- Samtliga spelare visade bra form. Extra plus till Alva Hed och Julia Nyberg Spets men ingen ska glömmas. Nu väntar genrep mot Göteborgs DFF innan det är dags för seriepremier, slutar han.

Text: Lars Möller

Bld: Saga Andersson


<< Tillbaka