Matchnummer: 000226020
Samling:13:00
Fjärde raka segern för Eskils damer
2022-04-30 18:10

Eskilsminne IF:s damer fortsätter sitt segertåg i Division 1. På lördagen var det nykomlingen Älmhults IF som fick inkassera sitt trösta nederlag sedan 2020. Eskils vann med 2-0 (1-0) men det ska i ärlighetens namn sägas att matchen blev mera spännande än vad som som behövts om hemmalaget hade kunnat utnyttja sitt stora chansövertag. Men segern innebär att Eskils behåller serieledningen och man har fortfarande bara släppt in ett mål.

Älmhult var dock ett jobbigt motstånd. Ett fysiskt, välorganiserat och vältränat lag som stundtals kopplade klart grepp om spelet när Eskils normalt så passningsskickliga och organiserade spel inte fungerade.

Inledningsvis tog dock Eskils ett klart grepp om matchen. Redan i 3 minuten hade Johanna Olsson en dubbelchans men kunde inte utnyttja möjligheterna. I 12 minuten fick Alma Bertilsson ett bra avslutsläge men drog bollen högt över mål.

Men i den 21 minuten kunde Johanna Olsson visa sin skicklighet och effektivitet när hon löpte sig fri och dundrade in 1-0 med full kraft bakom en annars för dagen mycket duktig Stella Bahtiri i Älmhultsmålet.

Resten av första halvlek blev tämligen intetsägande. Kemiskt fritt från chanser på båda håll.

Efter paus kom Älmhult in med mycket energi i matchen. Man pressade högt och tog tag i taktpinnen. I 54 minuten lobbade inhopparen Ellen Eldh fräckt från långt håll och Eskilskeepern Sacha Micha fick tippa bollen till hörna.

Älmhult fortsatte hålla greppet om matchen och i 57 minuten fick laget två chanser. Först kunde Sacha parera ett hårt skott och sedan avslutade Johanna Ribacke tätt utanför.

Eskilsspelarna fortsatte jobba hårt och febrilt och fick mera tag i matchen. En vass chans dök upp i 59 minuten då Johanna Olsson uppfattade att gästernas målvakt var långt ute. Lobben smet dock tätt utanför en helt överspelas Stella Bahtiris högra stolpe.

Johanna Olsson skulle dock kliva fram och punktera matchen då hon i den 70 minuten sprang ifrån uppvaktningen och kallt satte 2-0.

Resten av matchen blev av akademisk natur. Den spelades av utan större dramatik.

Sammanfattningsvis ska sägas att Eskils skapade ett antal lägen men den sista lilla skärpan fanns inte riktigt där idag.

- Vi kan betydligt bättre än så här men det är otroligt skönt att inkassera tre nya poäng. Vi började bra första kvarten där vi låg rätt i presspelet och var aggressiva. Men sista 75 minuterna är jag inte nöjd med, konstaterade tränare André ”AP” Petersson efter matchen.

- Vi hade för bråttom i anfallsspelet och spelade med alltför små marginaler i passningsspelet. Vi har en växel till och jag vill se att samtliga spelare får ner sina axlar och inte stressar bort lägena, säger han.

Han berörde också alla de lägen som dök upp i matchen men som inte togs tillvara.

- Om vi utnyttjat några av de fina lägen som skapades hade matchen tagit en helt annan väg resultatmässigt. Men jag är nöjd med att samtliga spelare krigade och gjorde arbetet ute på plan. Jag vill dock ge Älmhult ett erkännande. De kommer att bli en obehaglig överraskning för många lag, poängterar ”AP”.

- I en match där ingen egentligen stack ut måste jag berömma Matilda Eriksson som verkligen var kung i försvarsspelet. Hon svarade för en fantastisk match, betonade han.

Vi vill tillägga att även Johanna Olsson förtjänar ett plus. Visserligen brände hon ett par chanser men när man sätter två högklassiga mål måste det ge med beröm godkänt.

Nu väntar närmast spel i DM då Eskils damer möter HIF i en kvällsmatch på Harlyckan.

Text: Lasse Möller