Matchnummer: 000226046
Samling:13:00
Eskils imponerade i 5-0-seger
2022-05-28 19:01

Eskilsminne IF:s damer svarade för en strålande insats när man på lördagen besegrade gästande Laholms FK med 5-0 (1-0). Resultatet var knappast i underkant då Eskilsspelarna radade upp chanser men framförallt i första halvlek hade man svårt att hitta rätt bakom en duktig Laholmsmålvakt.

Eskils kom till start utan Julia Lennartsson som dras med en krånglande baksida. Men med en 3-5-2-uppställning som visade sig vara oerhört väloljad. Laholm tilläts inte sticka upp utan Eskils tog kommandot direkt. Vi var beredda att signalera för 1-0 redan i den 4 minuten då Vittsjölånet Nova Karlsson spelades helt fri men dundrade bollen i ribban och ut även om det fanns många röster som hävdade att bollen faktiskt var inne.

Nova skulle dock få revansch i den 26 minuten då hon kallt höll undan några motståndare och enkelt placerade in 1-0.

Eskils fortsatte att trumma på och i den 30 minuten kom Johanna Olsson fram på högerkanten och avslutade lurigt men målvakten lyckades mirakulöst tippa bollen strax utanför bortre stolpen.

I 35 minuten uppstod rena kalabaliken framför Laholms mål där fyra Eskilsspelare snurrade runt med motståndarna dock utan att kunna få dit tvåan.

Chanserna fortsatte att rulla på i andra halvlek. I 55 minuten fick Johanna Olsson ett nytt läge men målvakten kunde göra en ny stark räddning. I den 67 minuten fick inhopparen Jasmine Hansen sin första chans när Nova Karlsson bjöd på ett kalasinspel från vänster. ”Jasse” fick dock felträff och bollen rullade utanför.

I 68 minuten skulle dock målskyttet lossna för Johanna Olsson. Hon blev fri med Laholmsmålvakten och satte behärskat 2-0.

Här satte Eskils upp högsta fart och i den 73 minuten öppnade Jasmine Hansen sitt målkonto. Ett ribbskott från Johanna Olsson studsade ut till ”Jasse” som gjorde 3-0.

Eskils fick en ny jättechans i 75 minuten men det skulle komma mer trots den missen. I 83 minuten spelar inhopparen Lovisa Ohlander smart fri ”Jasse” som gör sitt andra och Eskils fjärde mål till 4-0.

I 85 minuten drabbades Eskils av en otäck skada där inhopparen Alma Bertilsson kolliderade med Laholms målvakt. Skada på tungan och en knäet gjorde rejält ont och Alma tvingades utgå med stora smärtor.

I den 96 övertidsminuten kunde så Eskils sätta punkt för dagens målskytte då Johanna Olsson gjorde 5-0.

- Det var på tiden att jag fick göra mål. Det har inte rasslat på som jag vill i år, sa en självkritisk Johanna efter matchen.

Men även om Johanna Inte gjort så många mål som hon själv hoppats på har hon bidragit mycket med sitt jättearbetare i många matcher.

- Jo det är klart att det är bra om man kan jobba fram chanser till de andra i laget men jag ska ju vara målskytt. Får hoppas det lossnar nu, det vore på tiden, säger Johanna som trots allt ändå har ett facit på åtta mål på lika många matcher.

- Det var skönt att vi kunde studsa tillbaka och vinna i dag. Det var ju inget snack om saken, det skulle blivit fler mål i dag, slutar Johanna.

Huvudtränare Andre Petersson var nöjd men samtidigt erkände han att det kändes lite oroligt när utdelningen inte kom i första halvlek trots alla chanser.

- Man blir alltid lite orolig att vi ska åka på en omställning med mål som följd mitt i vår press, förklarar han.

- Det blev en klar och helt rättvis seger. Vi skulle dock gjort fler mål på alla de lägen vi skapade, betonar han.

Många spelare var duktiga denna dag. Lite extra plus till Ellen Roslund och de båda skarpskyttarna Johanna Olsson och Jasmine Hansen ska dock delas ut.