Matchnummer: 000361036
Samling:18:00
Knapp men klar Eskilsseger i cupderbyt
2022-08-09 23:16

Under långa stunder var Eskilsminne IF-spelarnas huvuden och ben inte riktigt med i tisdagens match i Svenska Cupen mot Division 2-laget Hittarps IK. Trots att spelarna verkade lite ringrostiga efter uppehållet kunde man ändå enkelt kontrollera matchen och vinna med 1-0 (0-0) sedan skyttedrottningen Johanna Olsson på sitt andra rena friläge inom loppet av två minuter kunde placera in bollen snyggt utan chans för Hittarpskeepern.

- Vi hade ett enormt spelövertag i matchen. De skapade väl inte mer än ett enda skott som kunde räknas som en chans under hela matchen. Men vi var obeslutsamma och krånglade till det rejält emellanåt. Jag tycker ändå det var godkänt då detta var första matchen på ett bra tag. Den blev en perfekt träningsmatch för vår del, sa tränare André Petersson efter matchen.

Ja den första halvleken var onekligen träningsmatchens signum. Lågt tempo, massor av felpass, få öppna chanser från hemmalaget och absolut ingen från motståndarlagets sida. Den första vassa möjligheten kom i den 45 minuten då den mycket talangfulle mittfältaren Ellen Roslund dundrade bollen i ribban och ut från långt håll.

I den andra halvleken blev det bättre struktur och tempo i Eskils spel. Men det var Hittarp som fick halvlekens första - och lagets enda riktigt bra läge - i den 55 minuten men hemmamålvakten Sacha Micha var med på noterna och gjorde en bra räddning.

Eskils jobbade fram ett antal lägen som med större skärpa borde resulterat i mål. Vi var beredda att signalera för mål i den 65 minuten då Johanna Olsson fick ett rent friläge men skottet räddades av Hittarpsmålvakten.

Två minuter senare var det dock dags. Johanna fick en smörpassning från Ellen Pigg och denna gång gjorde hon inget misstag utan satte segermålet 1-0.

- Vi skapades så många chanser att vi borde vunnit med större marginal men det blev 1-0 och det får vi vara nöjda med, sa ”AP” Petersson avslutningsvis.

Segern betydde avancemang i Svenska cupen och blev en bra genomkörare inför lördagens hemmamatch mot Färjestaden då serien återstartar. Här kommer det dock att krävas bättre skärpa då detta är en viktig match i jakten på seriesegern.

Matchen spelas på Västergård med start klockan 14.