Matchnummer: 000226087
Samling:18:00
Tung förlust mot Älmhult
2022-08-18 21:50

Nykomlingen Älmhults IF blev en för svår nöt att knäcka för serietvåan Eskilsminne IF på torsdagskvällen. Hemmalaget Älmhult vann med 2-1 (1-0) och det går inte att ifrågasätta rättvisan i det slutresultatet. Älmhultstjejerna spelade efter sina resurser med snabba omställningar, bra passningsspel och var framförallt mycket hetare i närkamperna under större delen av matchen. Eskils hade perioder då man kontrollerade spelet men fick aldrig skaffat sig momentum efter kvitteringen.

Det fanns klara förväntningar på att återvända hem med tre poäng när Eskils åkte till IKEA-land på torsdagen. Men efter några pigga inledande minuter gled övertaget över till ett hårt jobbande hemmalag. Man skapade en chans i den 18 minuten men skottet tog i burgavelns utsida. I den 22 minuten drabbades Eskils av ett betydande avbräck då Agnes ”Aggi” Nilsson tvingades utgå på grund av skada. I och med att Matilda Eriksson inte kunde spela var hastigt men mindre lustigt två tredjedelar av den ordinarie trebackslinjen borta.

Nu ska inte förlusten skyllas på försvaret då det stundtals var många felpassningar och duellförluster ute på planen. Dessutom var skärpan inte där i avslutningsfasen. Eskils hade gott och väl chanser att vinna matchen men denna dag var varken tur eller effektivitet på plats.

Älmhult kunde göra ett snyggt ledningsmål i den 36 minuten genom Nathalie Wingsand och hade även en jättechans att utöka i den 45 minuten men då rann bollen förbi mållinjen ut till hörna.

Eskils började andra halvlek klart bättre. I den 53 minuten skaffade man sig två heta chanser och på den andra blev det en hörna. Det var ur denna hörna som kvitteringen till 1-1 kom då dagens klart bästa Eskilsspelare - Julia Nyberg Spets - kunde prickskjuta in bollen från halvdistans.

Efter kvitteringen förväntade vi oss att Eskils skulle ta över matchen men så blev inte fallet. Istället kunde Älmhult ta tag i initiativet och i den 72 minuten gjorde Tindra Sthen 2-1 efter hörna.

Eskils gör en kraftansträngning de sista minuterna men trots ett par bra lägen blev det aldrig någon kvittering.

- Trots förlusten vill jag ge tjejerna en eloge för att de sliter och försöker matchen igenom. Men denna dag fungerade det inte. Det slarvades och vi fick se för många tekniska misstag. Om vi kommit upp i normal nivå hade vi vunnit matchen men samtidigt ska Älmhult ha beröm för sin insats. De kommer att knipa många poäng på sin hemmaarena, sa tränare André ”AP” Petersson.

- Det är en sur förlust och det känns segt just nu. Men som jag sa till tjejerna , vi har två alternativ. Antingen lägger vi oss ner och dör eller så studsar vi tillbaka och tror på det vi gör hela vägen, tillade han.

Vi är övertygade om att både spelare och ledare kommer att studsa tillbaka. En förlust är ingen katastrof - mycket kommer att hända innan denna serie är färdigspelad.

Bild: Bildburken.se