SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A
Eskilsminne IF
6 - 2
IS Halmia
Eskilsminne IF6 - 2IS Halmia

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 27 augusti, 14:00
Plats:Västergårds IP 5, huvudplan
Tävling:
Matchnummer: 000226093
Samling:13:00
Äkta hat trick av Eskils skyttedrottning
2022-08-27 20:54

Johanna Olsson - Eskilsminne IF:s skyttebottning - hade rena lekstugan i den första halvleken när man på lördagen mötte IS Halmia på Västergård. Johanna - och hennes lagkompisar för den delen - behärskade både den såphala planen och motståndarna. Inom loppet av 15 minuter svarade Johanna för en äkta hat trick och såg mer eller mindre till att stänga matchen redan efter 28 minuters spel.

Eskils jagade revansch men också tre poäng för att haka på i toppstriden i Division 1. Redan från avspark visade man att detta skulle bli hemmalagets dag. Visserligen blev det några avblåsningar för offside inledningsvis men sedan hade Johanna ställt in siktet.

I den 13 minuten lobbsköt hon elegant in 1-0 från halvdistans. Hopa följde upp med ett nytt snygg avslut till 2-0 i den 21 minuten. Hat tricken fullbordades i den 28 minuten då hon löpte sig fri och hennes avslut ändrade riktning på en motspelare och ställde gästernas målvakt totalt.

Eskils följde upp bra i inledningen av den andra halvleken och i den 49 minuten kunde Julia Lennartsson dunka in bollen via målvaktens händer till 4-0.

I den 53 minuten fick Eskils Nova Karlsson utdelning på sitt arbete och kunde enkelt rulla in 5-0.

I detta läge var matchen inslagen som ett snyggt paket och rosetten knuten. Men i den 66 minuten blev det lite nonchalant i hemmaförsvaret och Halmia reducerade till 5-1. I den 73 minuten fick man så straffs eden en hemmaspelare tagit med hand innanför straffområdet. Straffen omsattes till 5-2.

Här följde en period av lite småstressad hemmaspel dock utan att gästerna skapade någon ytterligare chans.

I den 89 minuten så punkterade Nova Karlsson tillställningen helt genom att trycka in 6-2.

- Första halvlek var riktigt bra från vår sida. Johanna Olsson imponerade ju stort i dag inte bara för sina tre mål. Men i andra halvlek tappade vi fokus och blev lite nonchalanta en period, säger André ”AP” Petersson, huvudtränare i Eskils.

- Men det var en klar och odiskutabel seger och en bra uppvärmning inför onsdagens hemmamatch mot Rosengårds andralag på onsdag, konstaterar ”AP”.

Tremålsskytten Johanna Olsson är en kvinna som har höga krav sig själv när det gäller målskyttet svarade kort och gott när vi gratulerade till att i dag så blev det tre mål:

- Ja det var sannerligen på tiden.

- Jag tycker jag har haft en liten dipp i målskyttet den sista tiden men i dag flöt det på. Vi var ju helt överlägsna och kunde gjort betydligt flera mål, konstaterar hon självkritiskt.

Johanna håller ändå med om att etta faktiskt var en av de bättre matcher hon gjort denna säsong.

- Jo så var det väl. Vi blir lite för övriga och angelägna att göra mål när vi känner oss överlägsna. Man kunde begära betydligt bättre skärpa sista tredjedelen i dag, förklarar hon.

Som ni förstår är Johanna sin egen värsta kritiker. Vi andra på Västergård var dock mäkta imponerade över hennes insats denna dag.

Flera spelare klev fram bra i matchen och visade goda takter. Glädjande var att inhopparen Maja Nilsson kom in och visade att hon är ett mycket starkt kort i klubbens laguppställning inför framtiden. Här har Eskils en guldklimp.

Text och bild: Lasse Möller


<< Tillbaka