Matchnummer: 000226119
Samling:13:00
Festligt när Eskils vann
2022-09-24 19:49

Det var extra festligt på Västergårds IP på lördagen när Eskilsminne IF:s damer mötte Staffanstorp. Förutom seriematchen passade nämligen Eskils på att fira ”Tjejdagen”. Klubbens flickspelare i åldern 8 till 14 år fick komma till Västergård inför matchen för att mingla med A-lagsspelarna, samla autografer och passa på att ansiktsmåla sig. Ungdomarna hjälpte sedan till att ge matchen en fantastisk inramning denna dag då Eskils vann med 6-0 (2-0).

Kraften och kvalitén i Eskils ungdomsarbete på flicksidan manifesterades med eftertryck under lördagen. Det var en upplevelse att se den glädje och entusiasm som ungdomarna visade upp. Inte bara innan match utan under drygt 90 minuter då det hejades och jublades friskt.

- Ja det var en mäktig känsla i dag, sa en glad André ”AP” Petersson - huvudtränare i Eskils - efter matchen.

Själva matchen skulle egentligen bli en ordentlig urladdning var det tänkt men ett tappert kämpande Staffanstorp och ett ovanligt ofokuserat Eskils gjorde att den första halvleken kände avslagen rent spelmässigt.

- Jag saknade både energi och inställning i den första halvleken, konstaterade ”AP”.

Det blev dock utdelning två gånger framåt. I den 25 minuten svarade Julia Lennartsson för ett snyggt mål från högerkanten när hon gjorde 1-0. I den 37 minuten höll sig lagets skyttedrottning Johanna Olsson fram och ökade till 2-0.

Den andra halvleken inleddes lite som matchen i övrigt varit. Staffanstorp skapade visserligen inga direkta chanser men de gjorde det svårt för hemmalagets spelare.

Men i den 68 minuten så startade en liten målkavalkad när Johanna Olsson gjorde sitt andra och Eskils tredje mål denna dag.

Jasmine Hansen som fått lite mindre speltid är vanligt i höst kom in i paus och när ”Jasse” är på planen så vet vi vad som kan hända. I den 78 minuten klev hon fram på vänsterkanten och avslutade med dagens tjusigaste mål i målvaktens bortre kryss till 4-0.

Men hon var inte nöjd här. I den 86 minuten gjorde hon ett typiskt ”Jassemål”. Ett inlägg från högerkanten som hon mötte inne i boxen och dunkade upp i ribban och ner i mål.

Målkalaset avslutades av Emma Persson som även hon fick till ett tjusigt avslut från halvdistans till 6-0.

- Det var skönt att få komma in och göra ett par mål. Men det är enkelt att spela tillsammans med Johanna Olsson där uppe på topp, säger hon.

”Jasse” vill också framhäva Eskils lagkapten Julia Nyberg Spets.

- Julia peppade och stöttade mig och gav mig ordentligt med självförtroende inför denna match, förklarar hon.

Hon hyllar också det fina stödet fick från den unga publiken.

- Det var häftigt med alla unga tjejer som var här och hejade på oss. Och kul att de firade med oss efter matchen, säger ”Jasse”.

När det gäller betygen i denna match så är ”AP” på det klara med vilka han vill lyfta.

- Julia Nyberg Spets levererar som alltid en stark prestation vilket jag även tycker att Jasmine Hansen gör när hon kommer in konstaterar han.

Vi ger också beröm till Johanna Olsson som svarade för två mål och skapar mycket oreda i motståndarnas försvar.