SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Stå upp mot våld och övergrepp mot kvinnor

MAN UP SWEDEN är en kampanj för ett jämlikt och tryggare Sverige. Kärleksfulla män är vänliga, visar mod och ger stöd till kvinnor och barn.

MAN UP SWEDEN baseras på den positiva roll som män kan spela för att sätta stopp för kränkande attityder, våld och övergrepp mot kvinnor och barn. Det handlar om att få massor av människor, särskilt massor av män, att stolt och målmedvetet utmana kränkningar genom att öppet visa sitt stöd för kvinnor och barn.

Det är bara är en minoritet av män som slår och begår övergrepp. Det är när alla vi andra, som inte begår psykiska eller fysiska övergrepp, går samman för att öppet protestera mot kränkningarna som vi blir starka och kan påverka attityder och beteenden i samhället.

MAN UP SWEDEN är en svensk implementering av den ursprungligen irländska kampanjen MAN UP framtagen av SAFE Ireland med stöd av den irländska regeringen. Kampanjen drivs även globalt från Irland som MAN UP WORLD. Kampanjen strävar efter att flytta fokus till gärningsmannens beteende och höja medvetenheten hos allmänheten.

Petra och Joachim Samuelsson, initiativtagarna till MAN UP Sweden

Joachim Samuelsson styrelseledamot i Eskilsminne IF & initiativtagare till MAN UP Sweden:


”Vi är tio privatpersoner, fem kvinnor och fem män, som är engagerade i en styrgrupp för kampanjen MAN UP SWEDEN med det grandiosa syftet att fundamentalt ändra på kränkande attityder och beteenden mot kvinnor i vårt svenska samhälle. Det finns tack och lov inte mycket motstånd mot att stå upp för kvinnor. MAN UP SWEDEN är kanske den mest självklara kampanjen någonsin”.

 

Eskilsminne IF med vår redan starka värdegrund, är pilotförening som tar budskapet in i den
svenska idrottsvärlden.

Låt oss inte längre nöja oss med att Sverige är ett av världens mest jämställda länder. Låt oss bli det jämlika landet. Jämlikhet baseras på ömsesidig respekt och den börjar med dig och mig. Låt oss blåsa bort alla unkna kränkningar en gång för alla. Vi känner ingen som inte skulle välkomna det. Låt oss tillsammans bygga ett tryggt och jämlikt samhälle där alla har samma möjligheter.


Vill du veta mer om projektet MAN UP Sweden eller kanske stödja projektet så kontakta vårt kansli info@eskils.nu eller ring 042-600 52 00 och fråga för mer info. Se och dela MAN UP:s manliga video

 
 
Senaste från Bildburken:

Se alla bilder från Eskilsminnes hemmamatcher på både herr- och damsidan på Bildburken.se
© Vid frågor om bilder kontakta janne@bildburken.se