SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
F17/F16
SM-kvartsfinal för F17 och A-lagsdebut mot Rosengård för Julia Nilsson
2020-10-10 13:07
I onsdags fick 15-åriga Julia Nilsson uppleva den hittills största händelsen i sitt unga fotbollsliv. I andra halvlek fick Julia hoppa in och spela avslutningsminuterna mot Svenska mästarna och Allsvenska topplaget Rosengård. På söndagen är det dags för ännu ett stort äventyr för denna talang. Då väntar nämligen kvartsfinal i SM för F17-lag borta mot IFK Göteborg.
Det går knappast en vecka utan att vi kan leverera färska nyheter från den fantastiska talangfabriken i Eskilsminne IF. Klubbens damsida har tagit stora kliv framåt och numera poppar talangerna upp i vad som tycks vara en aldrig sinande ström. Ledarna i klubben gör ett fantastiskt arbete som ger möjligheter åt dessa unga tjejer att utvecklas.

Julia Nilsson har liksom många andra tjejer i klubben startat sin bana som gul-blå redan i femårsåldern.

- Ja jag har varit i klubben hela mitt liv. Jag trivs fantastiskt bra. Nu går jag lite mellan F17 och A-laget. Jag tränar emellanåt med A-laget och har tidigare spelat träningsmatcher. Inhoppet mot Rosengård var förstås något speciellt, säger Julia.

- Jag var inte direkt nervös och absolut inte rädd för att möta Allsvenska och landslagsspelare. Det är bara att gå in och spela helt enkelt, menar Julia som får det hela att framstå som tämligen naturligt att debutera mot landets bästa lag.

Julias ”lag” är F17 och där är hon nu på väg att tillsammans med övriga tjejer och ledare ruska om Fotbollssverige ännu en gång. På söndag är det SM-kvartsfinal uppe i Göteborg mot IFK.

- Det ska bli riktigt roligt. Vi är ju framme bland landets åtta bästa lag och jag tycker vi ska vara här. Vi har slagit ut bra lag på vägen fram, poängterar Julia.

- För vår del är det bara att ta chansen nu när den kommer. Allt avgörs i denna match så det finns inget att förlora. Man får köra sig genomtrött, skrattar hon.

Huvudtränare för F17 är Jimmi Kiander som naturligtvis är stolt över det tjejerna har presterat hittills.

- Det är fantastiskt att tänka sig att vi kan bli Svenska mästare om detta håller hela vägen. Men tjejerna har gjort det mycket bra. Jag är oerhört nöjd med vad hela gruppen visat. Det var inledningsvis en tuff resa i serien där vi föll mot Rosengård, Växjö och Kristianstad, berättar han.

- Men vi tog oss till slutspel och där visade tjejerna styrka genom att slå både Växjö och Rosengård, berättar han.

Motståndet IFK Göteborg går förstås inte av för hackor. Här handlar det om en storklubb med helt andra resurser.

- Det är naturligtvis skillnad mellan IFK Göteborg och Eskilsminne IF 2020. De har ju stora resurser, säger han.

IFK Göteborg har ju dessutom kunnat förbereda sig inför säsongen på ett annat sätt. Eskils slog ihop lag inför årets seriespel.

- VI tog god tid på oss att bygga ihop grupp och lag och lade fokus på det jobbet, berättar Jimmi.

Och allt arbete har gett resultat. Vi hoppas naturligtvis att Eskils tjejer åter igen kliver fram och markerar sin position i Fotbollssverige. Seger mot Göteborgskamraterna och en semifinal väntar.

Text: Lasse Möller
Bild: Bildburken.se

Nyhetsarkiv
GULD i EuroCity Cup!2020-01-31 13:59
F17 i SM-serie 20202019-11-12 11:25
Guld i Skördecupen2019-08-10 22:24
Brons i Billecupen 20182018-12-01 10:01
 
 
Senaste från Bildburken:

Se alla bilder från Eskilsminnes hemmamatcher på både herr- och damsidan på Bildburken.se
© Vid frågor om bilder kontakta janne@bildburken.se