SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
F17 SM
Paula Lillsjö tar över F17
2021-11-12 17:44

Det är nu klart att Paula Lillsjö tar klivet upp från att vara assisterande tränare till att bli huvudtränare för Eskilsminne IF:s F17-lag. Det innebär att hon ersätter Jimmi Kiander som flyttar upp och tar över ansvaret för Eskils Akademilag. 34-åriga Paula har en gedigen bakgrund som spelare med allsvenska meriter men hon har aldrig spelat aktivt i Eskils.

Paula är uppväxt i Helsingborg och började sin fotbollsbana i Råå IF som femåring då hon spelade med killarna i klubben.

- När jag fyllt 11-12 blev det spel med tjejlaget. När jag började på gymnasiet - idrottsprofilen på Filborna - tog jag klivet över till Stattena IF. Det blev faktiskt ett par matcher som startspelare i Allsvenskan, berättar Paula.

Efter gymnasiet flyttade Paula till Florida, USA där det blev collegestudier och även fotboll.

- Jag spelade fyra säsonger - 2007-2011 - och var faktiskt lagkapten hela tiden. Spelet i USA på den tiden var tufft och hårt inte speciellt taktiskt. Jag kom hem som en betydligt starkare och tuffare spelare, säger hon.

Efter hemflytten blev det åter Stattena innan Paula fortsatte med studierna.

- Jag tog min Master i Lund och flyttade sedan till Malmö. Den perioden spelade jag i Husie i Division 2.

När hon flyttat tillbaka till Helsingborg för drygt fyra år sedan startade hon tillsammans med några tjejkompisar upp Högaborgs BK:s damlag.

- Vi gick från Division 4 till Division 2. Men jag tappade motivationen att spela och när jag fick frågan av sportchef Adrian Andersson i Eskils att komma till klubben i fjol som tränare då nappade jag på det, förklarar Paula.

Efter en säsong som assisterande är det så dags för Paula att själv bli huvudansvarig för ett av landets bästa F17-lag.

- Ja det är förstås ett stort ansvar och en utmaning. Mitt prio ett blir att utveckla varje tjej att bli ännu bättre. Jag har tagit till mig av Jimmis ledarskap och nu får jag chans att prova mina egna idéer. Det som känns extra skönt inför denna uppgift är att jag har en stöttande organisation bakom mig och det är en trygghet. Jag har en närvarande sportchef i Adrian och jag kan få stöttning från Jimmi, säger hon.

Tjejfotbollen har tagit stora kliv framåt de senaste åren. I Eskils märks detta genom en verksamhet med hög kvalitet. Inte bara på seniorsidan utan även på ungdomssidan.

- Kravbilden är en annan i dag. Tjejerna vet vilket mål de och vi har. Det finns en härlig kamratskap i Eskils där vi jobbar tillsammans, poängterar Paula.

Som alltid när man kommer in i Eskilsminne IF tar det inte lång stund förrän det känns som den naturligaste sak i världen att tillhöra klubben.

- Ja jag är överraskad över hur snabbt det gick att känna så stark samhörighet med klubben, berömmer Paula.

Paula kommer naturligtvis inte att jobba ensam med F17-laget. Det finns ett gäng viktiga medspelare på ledarsidan.

- Håkan Emilsson är assisterande och han är en enorm tillgång med sin kunskap. Som lagledare har vi Johan Olsson som är en riktig klippa. Dessutom har vi en målvaktstränare som vi delar med Akademin - Sophie Manner. Det är inte många klubbar som har tillgång till en egen målvaktstränare i F17. Sedan kommer även Lou Thomas att jobba med videoanalys och Olle Nilsson med individuell spelarutveckling, säger Paula stolt.

Civilt jobbar Paula på Tetra Paks HR-avdelning med personalfrågor i många olika sammanhang. Frågan är om hon hinner med något annat förutom fotbollen?

- Jag har ju varit borta från Helsingborg många år så det blir koncentration på min familj. Dessutom blir det löpning och padel. Jag och kompisarna vandrar. Det gäller att hålla kroppen igång, skrattar hon.

Vi önskar förstås Paula lycka till på sin nya position i Eskils och hoppas att hon, ledarstaben och spelar bjuder på många trevliga stunder kommande säsong.

Text: Lasse Möller


Nyhetsarkiv
GULD i EuroCity Cup!2020-01-31 13:59
F17 i SM-serie 20202019-11-12 11:25
Guld i Skördecupen2019-08-10 22:24
Brons i Billecupen 20182018-12-01 10:01