Matchnummer: 009011135
Samling:16:30
Imponerande seger mot AFC Eskilstuna
2023-03-03 22:08

När Eskilsminne IF spelar som ett lag då är man oerhört svårt att besegra. Orden är ingen uppfinning undertecknad gjort utan ett mantra Eskils tränare Patrik Ingelsten ofta upprepar. Och på fredagen fick vi uppleva ännu ett bevis på hur rätt lagets tränare har. Eskils besegrade Superettanlaget AFC Eskilstuna med 4-1 (2-0) i en match där siffrorna definitivt inte var i överkant. Eskils visade upp ett spel som imponerade och stundtals hade man AFC i rena järngreppet.

Det lag som ifjol vann Division 1 har tagit klara kliv framåt och de nyförvärv som enrollerats har klivit in och inte bara etablerat sig i laget utan även hjälpt till att lyfta kvaliteten ytterligare.

AFC kom till Harlyckan för att visa att man ville sätta nivån. Laget spelade rörligt och snabbt och dominerade den första kvarten utan att för den skull skapa någon farlighet. Eskils försvarsspel var som vi vant oss vid denna försäsong stabilt och säkert. Men när AFC sprattlat av sig det mesta började Eskils ta över spelet.

Det kändes inte ologiskt när nyförvärvet André Reinholdsson kunde göra 1-0 framspelad av ett annat nyförvärv - Lucas Larsen i den 31 minuten.

Bara sex minuter senare var det dags för 2-0. Denna gång i form av Firma Lohan/Seger. Dragos Lohan slog en lång boll som Casper Seger jagade mot AFC:s mål på. Gästernas målvakt och ena back kolliderade och Casper kunde retfullt enkelt slå in bollen i tomt mål från straffområdeskanten.

Den andra halvleken var bara två minuter gammal då André Reinholdsson återigen visade vilket forwardsfynd han är. Den fysiskt välväxte, snabbe och målfarlige anfallsspelaren kunde förvalta en passning från en för dagen mycket pigg och hårt jobbande Hampus Stoltz till 3-0.

I 53 minuten fick André en rejäl smäll på sidan av huvudet och låg däckad ett bra tag. Han byttes i 60 minuten och klagade på lite lätt huvudvärk.

- Det var en rejäl smäll och skallen värker, sa han direkt efter bytet.

AFC hade haft en farlig chans i första halvlek men där gjorde nye målvakten Lamin Sarr en briljant räddning nere vid ena stolproten. AFC:s andra och sista heta målchans kunde Lamin dock inte stoppa.

- Nej han fick på en riktigt bra nick. Jag hade ingen chans, kommenterade han 3-1-målet.

Reduceringen kom i 66 minuten men i den 73 minuten kunde Eskils återta tremålsförsprånget då Hampus Stoltz slog in 4-1 sedan återvändanden Oliver Åkerman svarat för ett fantastiskt starkt förarbete på vänsterkanten.

- Det känns naturligtvis fantastiskt roligt att vi kan visa upp detta mot ett Superettanlag som sa sig komma med ordinarie uppställning till matchen, sa en nöjd Patrik Ingelsten efter matchen.

- Jag säger det igen, när vi spelar som ett lag då är vi oerhört svårslagna. Jag är tacksam över att ha en grupp där ingen försöker agera på egen hand utan alla spelar för laget och ger 100 procent. När vi jobbar tillsammans blir det så här bra, konstaterar han.

Och det fanns mycket att glädjas över. Defensiven är otroligt stark. Backlinjen agerar med pondus och kraft oavsett hur Patrik byter ut och in spelare. På mittfältet sitter spelet som hand i handske. Framåt är Eskils ständigt farligt för motståndaren.

Det fanns ingen spelare som föll ur ramen denna kväll. Men det är svårt att inte ge överbetyg åt André Reinholdsson, Hampus Stoltz, Lucas Larsen och Lamin Sarr, men egentligen är det orättvist att nämna någon före den andre.

Närmast väntar nu ny träningsmatch borta mot seriekollegan Olympic den 13 mars.