SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Herr A
BK Olympic
1 - 2
Eskilsminne IF
BK Olympic1 - 2Eskilsminne IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 12 mars, 13:00
Plats:Lindängens IP, Malmö konstgräs 1
Tävling:
Matchnummer: 009011050
Samling:12:00
Eskils vände underläge till seger mot Olympic
2023-03-12 16:15

Med två snygga mål av Lucas Ohlander respektive Oliver Åkerman såg Eskilsminne IF till att förlänga sin obesegrade svit av träningsmatcher denna försäsong. På söndagen kunde man besegra seriekollegan Olympic borta med 2-1 (0-1) på ett underlag som visade sig vara svårbemästrat. Eskilscoachen Patrik Ingelsten luftade 16 man i matchen och var efter slutsignalen nöjd - inte minst med den andra halvleken.

- Det är ingen ursäkt men Lindängens konstgräs var extremt svårspelat. Det tog 25-30 minuter innan våra spelare blev kloka på underlaget. Det märktes att hemmalaget behärskade de underliga studsarna betydligt bättre. Men vi gjorde ändå en godkänd och tillräckligt bra första halvlek trots underlige med 0-1 i paus, förklarar Patrik.

- Deras mål var resultatet av vårt slarv. De vann en boll väl enkelt och fick sedan gott om tid att avsluta bakom en chanslös Elliot Nilsson i matchens 29 minut. Målskytt Bahrudin Atajic. Elliot kan absolut inte lastas för målet, betonar Patrik.

Elliott fick hoppa in med kort varsel sedan Lamin Sarr insjuknat i helgen.

- Elliot svarade för en mycket bra match och förtjänar beröm, säger Patrik.

I den andra halvleken hade Eskils hittat in i matchen och tog mer eller mindre helt över spelet.

- Vi skapade ett antal bra chanser som vi mycket väl kunde fått utdelning på förutom vara två mål, menar Patrik.

I den 57 minuten skulle dock den välförtjänta kvitteringen komma. Lucas Ohlander skickade mycket snyggt in en frispark till 1-1. Det dröjde sedan ända till den 82 minuten innan segermålet kom men det var också en delikatess.

- Yonathan och Josef Getachew svarade för ett snyggt kombinationsspel på vänsterkanten och ”Yonthe” serverade ett perfekt inlägg till Oliver Åkerman som avslutade med en perfekt nick till 2-1, berättar Eskilscoachen.

- Det var så klart roligt med ännu en seger. Varför inte vinna när man kan, skämtar Patrik.

Eskils får beröm för att laget ännu en gång visar att man står upp bra fysiskt och fokuserar på sitt eget spel.

- Nu blir det lite lägre träningsintensitet då vi redan på onsdag möter Hässleholms IF och sedan är det match igen på lördag mot Rosengård, slutar Patrik.

Text: Lasse Möller


<< Tillbaka