Matchnummer: 009011030
Samling:11:00
Eskils imponerade i genrepet
2023-03-25 19:26

Om man tittar på resultatet i Eskilsminne IF:s genrep mot Kristianstad på lördagen - 4-0 (2-0) så kan det ju se ut som om de gul-blå spelarna var ganska nöjda efter domarens sista signal. Men frågan var om inte flera av killarna var lite smått missnöjda. Detta var nämligen en match där Eskils visade upp en bedövande dominans. Ingen hade kunnat klaga på om segersiffrorna blivit de dubbla. Så stor var skillnaden på lagen denna dag.

Redan från start bjöd Eskilsspelarna upp Kristianstad till en virvlande dans. Publiken runt Harlyckan hann knappt med att hämta sig mellan de heta chanser som radades upp framför en strålande Kristianstadsmålvakt. Denne höll siffrorna nere med tur och skicklighet och samtidigt som siktet inte var riktigt rätt inställt hos hemmaspelarna.

Nyförvärvet från Norrby - André Reinholdsson - visade från start vilken tillgång han blir i Eskilströjan. Att det dröjde tills 39 matchminuten innan han gjorde sitt första mål för dagen är en gåta. Då nickade han in 2-0.

Innan dess hade Robin Wendin Thomasson ordnat ledning med 1-0 i den 26 minuten sedan denne extremt vänsterfotade ytterback dundrade in en volley med högran bakom en chanslös Kristianstadsmålvakt. Detta var ”Bobbes” första mål i Eskilströjan.

I andra halvlekens 53 minut nickade lagkapten Lucas Ohlander snyggt in 3-0 och i den 61 minuten pricksköt André Reinholdsson in 4-0.

I den andra halvleken bytte tränare Patrik Ingelsten friskt. Tarek Alnator, Oliver Åkerman och Dragos Lohan ersatte trion Josef Getachew, Lucas Ohlander och Hampus Stoltz. Dessutom fick Ahmad El Khalayli och Alexander Engholm komma in istället för Robin Wendin Thomasson och Yonathan Getachew. Mot slutet av matchen tvingades André Reinholdsson utgå sedan han fått en smäll på handleden och han ersattes av Max Persson.

Trots bytena fortsatte Eskils producera chanser. Nästan samtliga Eskilsspelare utgjorde ett hot mot ett hårt kämpande och mycket trött Kristianstad.

- Det var väl en bra match, var tränare Ingelstens retoriska fråga direkt efter slutsignalen.

Patrik är en herre som alltid lägger band på sig men här märktes det att han var oerhört nöjd.

- Det är härligt att se hur samtliga spelare vill delta och göra sitt bästa för laget. Alla tog sina löpningar och vi visade att vi är oerhört starka när vi jobbar tillsammans, sa han.

- Det är svårt att jämföra motstånd men i dag såg det bra ut. Vår defensiv är välorganiserad och stabil. De skapade i princip inga chanser, konstaterar Patrik.

Man bör alltid vara försiktig när man ska ge omdöme om ett genrep men det går inte att undvika att konstatera att i denna match gjorde samtliga Eskilspelare en kanonprestation. Den ende som inte fick visa sitt kunnande riktigt var målvakten Elliot Nilsson som hade en synnerligen behaglig dag.

- Fast vi fick se hur bra Elliot är med fötterna, berömde Patrik.

På lördag den 1 april klockan 13 är det dags för seriepremiär hemma på Harlyckan mot Ariana FC. Ett spännande nykomlingsmöte mot ett gästande lag som rusat genom divisionerna och som satsar på serieseger.

Bild: Bildburken.se