Matchnummer: 000012002
Samling:12:00
Premiärförlust för Eskils herrar
2023-04-01 17:22

Come backen i Ettan började i Dur men slutade i moll för Eskilsminne IF. Trots ledning med 1-0 efter 27 minuter i första halvlek genom Lucas Ohlander förlorade Eskils matchen med 1-2 efter två mål på fasta situationer av Ariana i den andra halvleken inför 438 åskådare på Harlyckans naturgräs.

Vaktmästarna hade svarat för ett fantastiskt jobb med Harlyckans gräsplan och kunde bjuda på en frisk, grön vårmatta när domaren Max Persson blåste igång matchen. Gästerna hade en maffig hejarklack med sig vilket satte färg på åskådarplats i det strålande solskenet.

Redan från början fick vi se vilken prägel matchen skulle få. Ett hårt, energiskt jobbande Ariana som satsade på långa bollar och hög press. Samtidigt låg gästerna ofta på gränsen och även emellanåt över den när det gällde tacklingar vilket också renderade ett antal varningar.

I den 11 minuten hade Ariana ett avslut där Lamin Sarr i hemmamålet dock var vaken och enkelt limmade bollen.

I den 26 minuten fick Eskils en frispark sedan André Reinholdsson gjorts ner fult. I situationen efteråt kunde lagkapten Lucas Ohlander avsluta snyggt till 1-0.

Eskils hade sedan två högkaratiga chanser innan paus. I den 33 minuten avslutade Hampus Stoltz utanför sedan André Reinholdsson skjutit stenhårt och målvakten  lämnat retur. I första halvleks sista skälvande minut fick sedan André ett rent friläge men sköt rakt på målvakten.

I andra satte Ariana tryck mot Eskils mål med efter en hörna men situations rann ut och istället tog Eskils över matchen. Det kändes som hemmalaget jobbade sig upp mot ännu ett mål då man gör ner en Arianaspelare i närheten av straffområdet. Frisparken sätter Malmöspelaren otroligt snyggt i Lamin Sarrs vänstra kryss till 1-1.

Efter målet tappade hemmalaget lite intensitet och det blev inte några direkt farliga chanser på något håll. Ariana fick ett antal hörnor som alla kändes lite hotande men det bästa läget hade Lucas Ohlander då hans stenhårda frispark räddades snyggt till hörna av målvakten.

Lite som en blixt från klar himmel kom så Arianas segermål efter hörna i den 80 minuten.

Eskils försökte forcera mot slutet men detta var dagen då hemmalaget inte mäktade med att ta någon poäng.

- Jag tycker trots allt att vi gör en bra match. De gör inget mål i öppet spel utan dessa kommer på fasta situationer. När de satte kvitteringen fick de otrolig energi dessutom, säger Eskils tränare Patrik Ingelsten.

- Vi mötte ett lag som pumpade på med långbollar. Jag trodde att vi skulle möta ett mera tekniskt spelande lag ska erkännas. Men vi måste ta lärdom av detta och lära oss spela mot lag som spelar så här, säger han.

Trots förlusten var inte Patrik alltför nedslagen.

- Vi skapade trots allt så många chanser att vi skulle kunnat avgöra matchen. Jag har inga problem med att vi förlorar en match. Jag vet att vi kan spela bra, säger han.