Matchnummer: 000012033
Samling:15:00
Ny seger när Eskils dominerade
2023-04-29 19:13

Eskilsminne IF svarade för årets hittills i särklass bästa insats när man på lördagen bortabesegrare nykomlingskollegan Ahlafors IF med 1-0 (0-0). I en blåsig match mot ett stundtals väl hårt spelande hemmalag dominerade Eskils i praktiken matchen från minut nummer 5. Matchhjälte blev återigen en inhoppare. Denna gång i form av Tarek Alnator som kom in i matchminut 56 och satte segermålet 23 minuter senare.

Eskils startade matchen i kraftig medvind. Det blåste så kraftigt att bollen vid utspark från hemmamålet nästan stannade i luften. Trots detta var det Ahlafors som började mest offensivt. På de inledande tre minuterna skaffade man sig lika många hörnor där dock Eskilsförsvaret agerade lugnt och stabilt. Inför matchen tvingades målvakten Lamin Sarr lämna återbud och ersattes av Elliot Nilsson. Även mittbacken Fredrik Liverstam var indisponibel och här klev Johan Albihn in.

Efter Ahlafors lilla övertag i inledning kom Eskils första heta chans i den 7 minuten då Hampus Stoltz fick läget men hemmakeepern räddade med stor tur.

Sedan duggade chanserna relativt tätt. I den 22 minuten avslutade André Reinholdsson utanför. I den 23 minuten klackade Oliver Åkerman bollen överraskande och målvakten räddade till hörna. I 25 minuten hade Hampus Stoltz nytt läge men sköt rakt på målvakten. I 27 minuten avslutade Lukas Ohlander och målvakten räddade liksom i den 29 minuten när Oliver Åkerman försökte överlista honom.

Inför den andra halvleken undrade man om initiativet skulle glida över till hemmalaget då man fick den kraftiga vinden i ryggen. Men det blev tvärt om. Eskils var om möjligt ännu mera dominant efter paus.

Vi väljer ett litet axplock av chanser:

Jättechans i den 50 minuten efter hörna. Stolpträff av André Reinholdsson i samma minut. Hampus Stoltz bra läge i 51 men minuten sköt rakt på målvakten. Tarek Alnator avslut i stolpen i 67 minuten.

Men i den 79 minuten skulle äntligen det som visade sig vara segermålet komma. Tarek Alnator drev upp bollen klev in centralt från högerkanten. Gled mellan hemmaspelare och avslutade lite trängd. Bollen räddades av målvakten men returen snappade Tarek upp och när hemmaförsvaret verkade fullständigt frånvarande kunde han snyggt avslå med ett vänsterskott i mål.

Efter målet så tappade Eskils för några minuter initiativet och Ahlafors kunde vaska fram en farlig chans där man dock sköt långt utanför Elliots högra stolpe.

Mot slutet kunde Eskils spela av de 7 extra minuter dagens domare hade lagt till. Man skapade dessutom två vassa chanser. Josef Getachew i virket och Danijal Omanovic avslut från bra läge.

Eskilscoachen Patrik Ingelsten visste inte riktigt hur han skulle beskriva matchen direkt efter slutsignalen.

- Jag vet knappt vad jag ska säga. Jag tror aldrig jag varit med om ett så totalt övertag där vi skapade chans på chans på chans. Man undrade vad mer vi skulle göra för att lyckas trycka in bollen. Deras målvakt gjorde en kanonmatch och vi träffade virket ett antal gånger men under normala omständigheter borde vi nog vunnit med 4-0, sa Patrik.

- Det är fantastiskt att se hur samtliga spelare lägger ner detta arbete och fortsätter oförtrutet att dominera och skapa. Man kan ju annars gå ner sig lite när man inte får in sina chanser, poängterar han.

Samtliga Eskilsspelare ska ha överbetyg denna dag. Men det finns några som vi vill lyfta lite extra. Elliot Nilsson som debuterade i Ettan svarade för en mycket stabil insats mellan stolparna. Han duger i alla sammanhang. Inhopparen och matchhjälten Tarek Alnator vill vi gärna se mer av. Han blev en rejäl injektion när han kom in med sin teknik och aviga spelstil.

Plus också till Danijal Omanovic som verkade ha i princip hur mycket ork som helst.

Avslutningsvis vill vi bjuda på dagens understatement. När Eskils mål kom i den 79 minuten konstaterade tv-referenten: