Matchnummer: 000012068
Samling:16:00
Vändning i Oskarshamn gav tre poäng
2023-05-21 20:14

Efter söndagens match mot Oskarshamns AIK ekade segersången åter i Eskilsminne IF:s omklädningsrum. Gul-blått hämtade in veckans andra seger i en match som präglades av det gamla uttrycket ”Blåställ på”. Eskilsspelarna kunde efter en lite trevande inledning där passningsspelet inte riktigt stämde till slut vinna matchen rättvist. 1-2 (1-1) innebär att Eskils nu klev upp på femteplatsen i tabellen.

Oskarshamn som förlorade i torsdags med 0-6 mot Oddevold var riktigt på tårna från start. Eskilsspelarna tog lite tid på sig att skaka av stelheten efter fyra timmar i bussen och dessutom vänja sig med en konstgräsplan som är lite speciell.

Oskarshamn hade en boll inne i nät - som dömdes bort för offside efter 11 minuter. Men i 16 minuten så tog sig inhopparen Ayomide Jibodu - han fick komma in redan i 7 minuten sedan Antonios Gaitanidis tvingats ut på grund av skada - in på vänsterkanten i straffområdet och spelade bollen in till en framstormande Felix Wennergrund som bara hade att stöta in 1-0.

Eskilsspelarna skakade dock snabbt av sig detta baklängesmål och kunde jobba sig in i matchen. I den 25 minuten skulle också kvitteringen komma. Johan Albin slog en krossboll från högerkanten upp på vänsterkanten där Robin ”Bobbe” Wendin Thomas plockade ner den och passade Tarek Alnator. Denne svarade för några snabba dragningar och kunde sedan från ett respektingivande avstånd snyggt placera in 1-1 i målvaktens vänstra burgavel. Tareks tredje mål för året och precis lika snyggt som de två första.

I den andra halvleken var det Eskils som höll i taktpinnen. Oskarshamn var dock farligt i sina omställningar och Lamin Sarr fick ett par-tre gånger svara för högkaratiga räddningar.

Eskilsspelarna slet och jobbade i en match som var tuff med massor av närkamper och emellanåt tufft i överkant. Det var dock ingen som vek ner sig utan alla stod upp och gjorde jobbet.

I den 73 minuten kom också avgörandet. En hörna från höger slogs av ”Bobbe” - som visat sig vara som klippt och skuren för denna uppgift - och bollen nickskarvades till Johan Albin som dök upp och snyggt nickade in 1-2. Johans första mål i A-lagströjan och det gav tre viktiga poäng.

Sista tio minuterna lyfte Oskarshamn men Lamin Sarr höll tätt med hjälp av försvaret.

Det ska sägas att Eskils inför resan drabbades av två sjukdomsfall då både Lucas Larsen och Josef Getachew tvingades kasta in handduken. Totalt saknades fem man. Detta innebar att tränare Patrik Ingelsten tvingades kasta om i försvaret där Endrit Ibishi nu bildade mittbackspar med Johan Albin.

- Vi har fått mixa och laborera i i laget på grund av skador och sjukdom med jag tycker att efter de inledande tre förlusterna så har alla spelare gått in och gjort ett fantastiskt jobb hur vi än fått ändra, sa Patrik.

- I dag var det en kämpamatch där alla slet berömvärt. Jag tror att bussresan på fyra timmar plus att vi måste anpassa oss efter ett underlag som inte var det bästa gjorde det jobbigt inledningsvis, tillägger han.

Men Patrik hyllar spelarnas insats i en match där det blev väldigt fysiskt och krävdes hårt jobb.

- När vi spelar som bäst och allt fungerar är vi väldigt bra. Men vi har också visat att vi kan vinna matcher även om inte spelet sitter, berömmer han.

- Jag tycker vi förtjänar segern och den kunde blivit något mål större faktiskt då vi hade en hel del chanser utöver målen, säger han.

Det kan vi hålla med om men vi måste lyfta fram Lamin Sarr i målet som faktiskt svarade för ett antal fantastiska räddningar. I övrigt gjorde hela laget en kanoninsats och beröm till samtliga.

Eskils startelva: Lamin Sarr - Danijal Omanovic, Johan Albin, Endrit Ibishi, Robin Wendin Thomasson - Casper Seger (90+1 Yonathan Getachew),Dragos Lohan, Lukas Ohlander - Oliver Åkerman (77 Hampus Stoltz), André Reinholdsson (81 Alexander Engholm), Tarek Alnator (90+1 Max Persson).