Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Herr A
Eskils lagmaskin fick målutdelning
2023-05-28 19:55

På söndagen kom den islossning i målskyttet som Eskilsminne IF väntat på under inledningen av årets spel i Ettan. Hemma på Harlyckan fick laget den efterlängtade utdelningen när man besegrade gästande Ljungskile SK med solklara 5-1 (2-0). Med facit i hand kunde det blivit ytterligare någon fullträff men med tanke på att det kärvat lite i målskytten tidigare var detta ett skönt besked för tränare Patrik Ingelsten. Söndagens seger underströk intrycket av att Eskils är en mäktig lagmaskin.

- Det är helt fantastiskt att få göra fem mål. Jag är väldigt nöjd, sa en brett leende Patrik efter matchen.

- Som tränare vill man ju alltid ha lite mer och det var väl sekvenser i matchen jag inte var riktigt nöjd med. Vi blev lite för bekväma och nöjda i den första kvarten på av andra halvleken. Men spelarna tog tag i matchen igen och då kom målen, konstaterar han.

Inför matchen varnade Patrik för Ljungskiles disciplin och konsekvens i sitt spel. Ett tufft svårspelat lag. Och det var ganska tillknäppt drygt halva första halvlek. Eskils hade mycket boll och dominerade spelmässigt medan Ljungskile kröp hem och satsade på en och annan omställning.

I den 30 minuten var det dock dags att bryta dödläget. Eskils fick en hörna från höger och Robin ”Bobbe” Wendin Thomasson slog den perfekt avvägt så Lucas Ohlander kunde gå upp och snyggt nicka in 1-0.

Ljungskile hade knappt hämtat sig från den käftsmällen förrän det var dags igen. Johan Albin kom upp på högerkanten och slog ett inlägg som Tarek Alnator mötte direkt på volley inne i straffområdet och bollen borrade sig in i målvaktens vänstra kryss. Ett otroligt snyggt 2-0-mål hela vägen.

Den andra halvleken blev i inledningen inte lika energifylld och offensiv från Eskils sida. I den 55 minuten kunde också Ljungskile skapa första chansen där man tvingade Lamin Sarr i hemmamålet till en jätteräddning.

I den 61 minuten vaskade André Reinholdsson fram en hörna efter en bra aktion. Denna hörna slog återigen ”Bobbe” och när målvakten fibblade med bollen damp den ner framför Johan Albin som bara metern från mållinjen tryckte in 3-0 i den 61 minuten.

Eskils fortsatte att pumpa på och Ljungskile började knäa betänkligt redan nu. I den 70 minuten fintar sig Tarek Alnator förbi två försvarare och kommer in i straffområdet där han rundar målvakten. Keepern fäller Tarek och domaren pekar på straffpunkten.

Tarek stegar själv fram och visar inte ett uns av nervositet när han bombar in straffen lågt till 4-0 i den 71 minuten.

Men det skulle inte stanna här. Inhopparen Oliver Åkerman visade åter igen vilken skarpskytt han är då han behärskat prickade in 5-0 i den 76 minuten.

Ljungskile tilläts - det är faktiskt det rätta uttrycket - att göra 5-1 efter 78 minuter sedan det blev lite Hawaiifotboll i Eskils straffområde.

Eskils hade ytterligare några farliga framstötar i slutminuterna men det blev ingen ytterligare utdelning.

”Bobbe” Wendin Thomasson har dokumenterat sig inte bara som en fantastiskt bra vänsterback, han är också en hörnläggare av rang vilket denna dag gav två mål.

- Ja jag har börjat få upp dem i höjden nu. De var lite låga ett tag men nu börjar det likna något, skrattade han trött men mycket glad efter matchen.

- Det kändes som vi var fullständigt överlägsna i denna match. De kroknade betänkligt i andra halvlek. Underbart att vi också kunde få fart på målskyttet. Det har vi väntat på, sa ”Bobbe”.

I slutet av matchen tvingades tvåmålsskytten Tarek Alnator lämna matchen sedan han visat upp rejäla smärtor.

- Jag fick en smäll på nyckelbenet och det gör mycket ont just nu. Jag vet inte hur allvarligt det är, sa lagets interna skytteligaledare som nu är uppe i fem fullträffar.

Vi får avvakta läkarbesök i veckan innan vi vet om Tarek riskerar att missa matchen mot Ängelholms FF den 5 juni.