SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Herr A
Eskilsminne IF
4 - 0
Ängelholms FF
Eskilsminne IF4 - 0Ängelholms FF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:mån 05 juni, 19:00
Plats:Harlyckans IP 1
Tävling:
Matchnummer: 000012083
Samling:18:00
Odiskutabel 4-0-seger i derbyt
2023-06-05 23:01

I ett underbart sommarväder kunde inte mindre än 1 038 åskådare på ett soldränkt Harlyckan se Eskilsminne IF på måndagskvällen utan några större problem vinna det Nordvästskånska derbyt mot Ängelholms FF med 4-0 (1-0). Detta var matchen där det lossnade målmässigt för forwarden André Reinholdsson som kunde göra två mål och dessutom skapa ytterligare minst tre stekheta målchanser. Segern var Eskils sjunde på de åtta senaste matcherna och den förde upp laget på en fjärdeplats i Ettantabellen.

Det blev en match med distinkt skillnad mellan de båda lagen. Eskils var minst ett nummer för stort för ett ÄFF som kämpar med en tunn trupp med många unga spelare i botten av tabellen.

Det märktes direkt att gästerna hade stora svårigheter att hänga med tempomässigt när Eskilsspelarna skruvade upp passningstempot. ÄFF drabbades också olyckligt av en skada då Niklas Svensson tvingades kasta in handduken redan efter 8 minuter och ersattes av Amar Saran.

Eskils bjöd på ett antal riktigt snygga anfall. Ett av de absolut vackraste kom i den 13 minuten då det hela avslutades med att Lucas Ohlander dundrade bollen i stolpen och ut. I 15 minuten var André Reinholdsson ytterligt nära att näta men gästernas duktige målvakt Johannes Ström svarade för en fantastisk räddning.

Hemmalagets dominans fortsatte och tekniske Tarek Alnator hade lite av lilla julafton emellanåt. I den 25 minuten bjöd han gästernas William Lindberg på ett par spektakulära finter och den senare tröttnade och kapade Tarek med gult kort som följd. Tarek såg för övrigt till att ge ÄFF ännu ett gult kort när Christian Ljungberg också ilsknade till och tryckte till honom i den 44 minuten.

Men innan dess skulle Eskils ha tagit ledningen. I den 32 minuten fick hemmalaget en frispark och bollen nådde Johan Albin som hoppade högst. Hans nick gick över målvakten och där dök Lucas Ohlander upp och tryckte dit 1-0.

ÄFF hade ett par vassa avslut på de omställningar man fick till. I den 44 minuten var vi beredda att signalera för 1-1 men hemmalagets målvakt Lamin Sarr svarade för en makalös reflexräddning.

Gästerna höll spelet hyfsat upp i början på den andra halvleken men i den 62 minuten så blev det början till proppen ur.

André Reinholdsson skaffade sig ett friläge där målvakten gjorde en otrolig räddning men André snappade upp sin egen retur och tryckte in 2-0.

I den 66 minuten var det dags för Andrés andra mål för dagen. Från högerkanten i straffområdet satte han snyggt 3-0 invid målvaktens högra stolpe.

Eskils tränare Patrik Ingelsten tog beslutet att låta fem avbytare komma in de avslutande 20 minuterna och det påverkade inte Eskils grepp om matchen. I den 71 minuten fick också inhopparen Hampus Stoltz äntligen göra sitt första mål i serien när han bombade in 4-0. Bollen strök ett ÄFF-ben men ändrade inte riktning så målet var definitivt hans.

Eskils tränare Patrik Ingelsten sken i kapp med kvällssolen utanför lagets omsklädningsrum:

- Detta var väl minst sagt välförtjänt, konstaterade han med ett brett leende.

Han erkände dock att han inte var speciellt glad när laget gick in för halvtidsvila.

- Efter vårt 1-0-mål tappade vi skärpan och var inte tillräckligt noggranna och ödmjuka. Vi slarvade med passningar och det såg nonchalant ut. Man ska veta att alla lag är farliga i kontringsspelet och det hade kunnat straffa sig. Jag blev tvungen att höja rösten i paus, berättar han.

Uppsträckningen gav resultat och i andra halvlek dominerade Eskils kraftfullt och tillät inte ÄFF skapa mer än en het chans.

- Det var en hel del positiva besked som kom i dag förutom segern. Fredrik Liverstam var tillbaka och gjorde ett inhopp efter lång frånvaro. Josef Getachew kom in och spelade hela matchen och gjorde det bra. André Reinholdsson kom igång med målskyttet och vi fortsätter att producera mål på våra chanser, konstaterade Patrik.

André Reinholdsson pustade ut efter segern och öste beröm över sina lagkompisar trots att han själv var lite av matchhjälte med två mål.

- Jag fick många fina bollar av mina lagkompisar i dag. Men visst är det skönt att få göra mål. Även om det viktiga är att vi får utdelning på vårt spel, sa André.

- Det är viktigt att vinna matcher i serien och jag tycker vi har fått igång vårt spel bra nu efter de tre inledande matcherna där vi inte var nöjda med hur det fungerade, förklarar han.

Han understryker också tränare Ingelstens ord:

- Det gäller att vi inte blir för bekväma när vi känner att vi har grepp om matcherna. Det kunde blivit farligt när vi släppte in dem i matchen efter 1-0. Men i dag var vi klart bättre och förtjänade att vinna, betonar André.

Lukas Ohlander högg som en kobra när läget kom för 1-0.

- Jag var inte i offsideläge och jag tänkte inte ens på att se om bollen skulle gå in efter Johans nick. Jag gick för att få dit den i nät, sa han.

- Det var en skön seger i dag. Det var så stor skillnad mellan lagen. Men vi slarvar emellanåt och det måste vi få bort för alla lag kan slå alla i denna serie om man inte än noggrann, förklarar Lucas.

Text och bild: Lasse Möller


<< Tillbaka