Eskils Herrar klara för Div 1!
2017-11-07 09:50
Eskils herrar är tillbaka i division 1! Förutsättningarna inför matchen mot Lunds BK var en seger eller ett kryss för avancemang till ettan. 718 personer hade tagit sig till Harlyckan men fick se matchen starta på allra sämsta vis. Redan efter 10 minuter gjorde Lunds BKs Fredrik Karlsson 0-1 efter en tilltrasslad situation. Det var darriga ben i hemmalaget efter målet. Press och duellspelet var mycket klent, passningsspelet satt absolut inte där det skulle och laget skapade endast ett par halvchanser framåt. Inte blev det lättare när Fredrik Karlsson på nytt satte sig i målprotokollet. Efter en korridorfrispark knoppade han in 0-2 och det hördes djupa suckar på kullen. Den ledningen gick Lund till paus med och det krävdes radikala förändringar inför andra för att ändra matchbilden och resultatet. Lyckligtvis var det precis det som hände. Eskils satte mycket bättre fart på benen och agerade med mer pondus och bestämdhet. Jakten startade och fick utdelning ganska fort. Mathias Unkuri satte full fart på högerkanten och sköt in reduceringen efter 50 minuter. Eskils gasade på framåt och det gav också Lund ett par möjligheter men Fru Fortuna var nu på Eskils sida. Sakta men säkert jobbade man in sig i matchen och när Kamal Barny drog in en vänstra till 2-2 kändes det helt plötsligt mycket hoppfullare och bättre. Eskils kontrollerade nu matchen ganska väl och publiken fick se ett par bra möjligheter att ta ledningen.
Det blev inte fler mål och vild glädje utbröt i hemmalaget. Det var en match som verkligen hade två ansikte men åter igen visade Eskilsgänget att de inte ger upp i första taget. Under höstens seriespel har man varit i underläge vid några tillfälle men vänt matcherna i andra halvlek till seger och därmed visat stark tro och kämpaglöd.
Stort grattis till hela laget och tränarstaben som fick avsluta säsongen på allra bästa vis!
Eskils vill också passa på att tacka publik och alla som gjort säsongen 2017 till ett härligt fotbollsår.
Vi hälsar alla välkomna tillbaka till Harlyckan 2018 och division 1-spel. Det ser vi fram emot!

Stabil seger mot Olympic2024-02-24 15:55
Skador och sjukdom oroar2023-09-29 09:16
Sent mål sänkte Eskils2023-05-12 22:19
Oavgjort mot Lund2023-02-11 16:50
Ny förlust för Eskils2022-09-24 18:54
Eskils utslaget ur DM2022-08-17 23:31
IK Tord - Eskilsminne IF2021-11-20 08:00
Mållöst i Torslanda2021-09-18 18:12