Herrarna besegrade Högaborg i sista träningsmatchen
2018-03-31 15:11
Fem mål på tolv minuter i en veritabel islossning offensivt gjorde att Eskilsminnes IF:s herrar fick en behaglig resa genom den sista träningsmatchen inför nästa lördags hemmapremiär i Division 1. Högaborgs BK var för dagen alltför klent för att utgöra något större hot. Segern skrevs till 8–1 (5–0).
Målskyttet har varit ett litet sorgebarn de senaste träningsmatcherna men när Harlyckekollegan Högaborg svarade för motståndet på Påskafton då kom ketchupeffekten. Det tog dock lite tid innan siktet ställts in på ett blåsigt och kallt Västergård.

Högaborg stretade emot de inledande minuterna men trots detta vaskade Eskils fram halvchanser och inte minst hörnor. Men när Filip Egger efter en imponerande soloprestation på högerkanten elegant placerade in 1–0 i bortre burgaveln kom Eskils igång.

I 21 minuten kunde Oliver Åkerman pricka in 2–0 på inspel från Philip ”PP” Petersson. Sju minuter senare var det dags igen. Återigen var det Oliver Åkerman som höll sig framme och tvåfotsfintade sig fri i straffområdet och kallt rullade in 3–0 i målvaktens vänstra burgavel.

4–0 kom i 29 minuten då Filip Ottosson vaket snappade upp en huvudlös passning från Högaborgsmålvakten rakt ut i banan och dunkade in bollen i mål. Halvtidssiffrorna fastställdes i den 31 minuten då Robin Hofsö vaket gjorde 5–0.

I paus bytte Eskilstränaren ut målvakten Emir Plakalo och lät Pontus Löfvenmark hoppa in. Martin bytte för övrigt frisk i andra halvlek och lät alla reserver få speltid.

Det tog nio minuter in i andra halvlek innan det åter ringde bakom Högaborgsmålvakten. Jesper Larsson fixade 6–0 som bara två minuter senare blev 7–0 då Robin Hofsö gjorde sitt andra och Eskils sjunde mål för dagen och såg till att det blev 7–0.

Trots det spel- och resultatmässiga överläget fortsatte Eskilsspelarna att gnugga på. Man jobbade på det spel som måste sitta i premiärmatchen och ett tappert kämpande Högaborg hotade sällan eller aldrig.

I 60 minuten kom så 8–0 genom Jesper Larsson och bara två minuter senare tvingades Jonatan Olsson lämna planen sedan han fått en smäll på ena foten.

- Det är dock inget allvarligt och kommer inte att äventyra premiären för honom, sa Martin Pringle direkt efter matchen.

In för Jonatan kom Mathias Holtenäs i mittförsvaret. Det var faktiskt Mathias som svarade för den hetaste Högaborgschansen så långt då hans bakåtnick tvingade Löfvenmark till en riktig TV-räddning.

i 71 minuten tvingades Robin Hofsö lämna planen sedan han klagat på bröstsmärtor.

- Troligtvis är det restprodukter av hans förkylning för han mådde bra efter någon minut, konstaterade Martin Pringle.

I 73 minuten fick Högaborg pyntat på resultatet då de utnyttjade en försvarsmiss och satte 8–1 genom Markus Liuba.

Efter matchen var Martin Pringle nöjd med insatsen.

- Ja det måste jag vara. Vi vann och det kändes att vi hade ett högre tempo än Högaborg. Jag tycker killarna skötte sig och genomförde matchen på ett bra sätt trots att siffrorna rann iväg. Det var fokus och koncentration även om det förstås gick ner i tempo lite i andra halvlek då siffrorna stack iväg, säger han.

Filip Egger spelade 90 minuter och svarade för ett mål. En stark arbetsinsats och ytterligare ett antal bra chanser kryddade dagen ytterligare.

- Vi gjorde en bra match tycker jag. Vi fick träna på det vi skulle. När matchen väl satt sig tog vi över helt. Bra att vi fick många målskyttar och att alla fick chans spela idag. Rent personligen känns det bra att få 90 minuter i kroppen, sa Filip.