Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Herr A
Förlust mot IK Oddevold
2018-04-21 20:18
Eskilsminne IF:s Philip ”PP” Petersson drog på sig två gula kort inom loppet av fyra minuter och blev utvisad efter bara 14 minuters spel av hemmapremiären mot Oddevold inför 377 åskådare på Harlyckan. Detta blev en för brant uppförsbacke för hemmalaget som till slut föll med 1–4 (0–2) och därmed fick inkassera årets första förlust i Division 1.
IK Oddevold blev precis en så svår nöt att knäcka som befarades. Men frågan är om inte matchen kunde fått ett helt annat utfall om Eskils fått spela längre än 14 minuter med fullt lag på banan. Från start var det lite spänt och nervigt i hemmalaget och Philip ”PP” Petersson gick tidigt in i en första tuff tackling. Domaren Dennis Oppong släppte den men i 10 minuten när ”PP” tvingades stoppa en Oddevoldanfallare regelvidrig blev det gult kort.

Bara fyra minuter senare fick ”PP” nästa gula och därmed rött kort och utvisning sedan domaren menade att han dragit en av Oddevoldspelarna i armen.

- Det blev förstås för tufft för mina lagkamrater att reda ut detta. Att spela 75 minuter drygt med en man kort är ju inte lätt. Jag är ledsen för att det blev som det blev men jag är full av beundran för killarna som stod upp bra fysisk mot Oddevold och gjorde en maximal kämpainsats, sa en bedrövad ”PP” efter matchen.

Utvisningen innebär att han missar bortamötet mot Mjällby nästa vecka.

Redan i matchinledningen insåg man att Oddevold skulle satsa på fysiskt spel, hög press och emellanåt långa höga bollar.

Redan i 5 minuten hade Oddevold ett jätteläge men rusade bollen utanför Emir Plakalos vänstra stolpe. Det skulle dock dröja till 30 minuten innan Oddevold kunde ta ledningen då Petrit Zhubi tryckte in 0–1 sedan Eskils försvar lyckats få undan bollen efter en räddning av Emir.

0–2 kom i 37 minuten sedan Daniel Krezic kommit igenom på högerkanten och fått prickskjuta upp bollen i Emirs högra kryss.

Den första halvleken dominerades spelmässigt av Oddevold och Eskils hade inte ett avslut på mål.

Efter paus gick gästerna ner sig betydligt. Man sänkte tempot och Eskils kunde ta sig in i matchen. Eskils började rulla boll och hade betydligt bättre rörelse. Det var dock klent i sista tredjedelen och de riktiga chanserna kom inte.

- Vi sa i paus att vi skulle satsa på ett tidigt reduceringsmål för att kanske få gästerna lite nervösa men tyvärr fungerade det inte, sa tränaren Martin Pringle.

Eskilsspelarna visade god moral och försökte hota framåt under andra halvlek. Det var ytterst nära att inhoppande Gustav Edén kunnat styra in Jesper Lundborgs vänsterinlägg i 55 minuten.

Både Filip Egger och Emil Åberg försökte hitta målet liksom Jesper Lundborg dock utan någon lycka.

I 80 minuten fick Eskils ett kanonläge då ett alltmer tufft spelande Oddevold tvingades göra frispark i ett farligt läge rakt framför mål. Tyvärr drog Filip Ottosson bollen högt över.

Minutens innan full tid tog orken och koncentrationen slut och Oddevold fick lite väl enkelt göra 0–3 genom Liridon Selmani och 0–4 genom Imer Beqiri.

Det skulle dock bli ett reduceringsmål då Emil Åberg i 92 minuten nickade in bollen över målvakt och försvarare samtidigt som Jesper Larsson irriterade. 1–4 hyfsade till siffrorna som tyvärr blev lite väl i överkant.

All heder dock åt hemmaspelarna som bjöd på fight och kamp matchen igenom. Giganten på plan var Victor Wahlgren som tog på sig en enorm arbetsbörda.

- Det blev tufft när ”PP” åkte ut men killarna gav aldrig upp utan kämpade helhjärtat. Jag tycker vi stod upp bra. Alla gav allt men siffrorna blev för stora. Vi försökte komma till och göra ett tidigt mål i andra halvlek men tyvärr höll inte den planen, sa Victor efter matchen.

Martin Pringle var både nöjd och missnöjd efter matchen.

- Jag är definitivt inte nöjd med resultatet. Men jag är nöjd med killarnas inställning och kampvilja. Det blev övermäktigt med en så dig utvisning tyvärr. Men vi fick bra snurr på spelet stundtals i andra halvlek. Det är bara att ta nya tag mot Mjällby i nästa match konstaterar han.

Oddevolds tränare Janne Carlsson var utvisad denna match och fick se den från läktaren han gav dock gärna en kommentar efter matchen.

- Vi gör en helt okey första halvlek men en usel andra. Jag är nöjd med resultat men definitivt inte med att vi slutar spela fotboll och låter Eskilsminne dominera spelet efter paus. Målvakt och fyrbackslinje godkända men i övrigt underbetyg, sa han.