Svag förstahalvlek bäddade för Eskilsförlust
2018-06-10 18:58
Emil Åberg stod för två mål idag
En initiativlös, energifattig och okoncentrerad första halvlek bäddade för ett svidande 2–3 (0-2) -nederlag för Eskilsminne IF:s herrar mot Lunds BK på söndagen. Efter paus blev det betydligt bättre fart och en ganska snabb kvittering men 11 minuter före stod Eskilsspelarna och sov och då gjorde Lunds BK segermålet.
Efter en lång svit av segrar på ganska kort tid låg det lite i luften att ett hårt ansträngt spelarmaterial kunde få något av en backlash i Skånederbyt mot ”Krubban”. Efter knappt tio minuter kom också första kallduschen. Efter en rejäl bjudning i hemmaförsvaret kunde Noraollah Amiri retfullt enkelt slå in 0–1 bakom Pontus Löfvenmark.

Hemmalaget inledde med att ha en hel del bollinnehav men definitivt inget tempo på bollen. Man spelade runt i försvaret och Lunds BK kunde i lugn och ro samla sig och avvakta och utnyttja sina giftiga kontringar. Framåt hände det mycket lite för Eskils del. istället kunde gästerna göra 0–2 genom Andreas Birgersson i 15e minuten sedan det åter saknats all organisation i försvarsspelet.

Lunds BK visade gång efter annan upp ett giftigt omställningsspel och ett tredje mål hängde lite löst i luften under resten av halvleken. Hemmalaget vaskade fram två lägen som kunde resulterat. I 24 minuten nickade Robin Hofsö över och i 31a minuten sköt Filip Egger ett skott som målvakten klarade med viss möda.

Tilläggas till första halvlek var att just denna Eskilsduo också fick var sitt gult kort innan pausvilan.

I andra halvlek kom Eskils ut som ett helt annat lag. Man satte upp tempot rejält, utmanade och tog massvis med löpningar. Framförallt satte man till resolut i närkamperna och vann bollar.

Det dröjde bara tre minuter innan detta gav resultat. Emil Åberg fick en passning från Dennis Olsson från vänsterkanten och dundrade in 1–2 med en stenhård högervolley.

Eskils fortsatte att ta jobbet. Defensiven fungerade plötsligt som tidigare i sommar och framåt kom också utdelningen. I 63e minuten kunde Emil Åberg göra 2–2. Denna gång på en vänstervolley sedan han fått inspel från höger från Filip Egger.

Eskils skruvade upp tempot och jagade segermålet. Men i 79e minuten brast man åter i vaksamheten bakåt och Andreas Birgersson kunde glida igenom helt omarkerad och ensam med Pontus Löfvenmark satte han 2–3.

Trots frenetiskt jobb kom aldrig hemmalaget närma en kvittering och istället kunde Lunds BK jubla efter en seger som var lika söt som förlusten var sur för Eskils.

- Detta var en tung match och en tung förlust. Det är inte helt oväntat att detta händer när vi spelat så många tuffa matcher på kort tid. Det är hårt för spelarna. Försvarsspelet som varit vår starka sida fungerade tyvärr inte så bra idag men förr eller senare skulle ju detta komma, säger tränaren Martin Pringle sedan han först samtalat med spelarna innan han kom ut för intervju.

- Det visade sig ändå i andra halvlek att vi hade energi och ork. Men det håller inte att ge gästerna en halvleks försprång innan vi börjar spela fotboll, betonar han.

Tvåmålsskytten Emil Åberg hade mycket svårt att glädja sig åt sina snygga mål.

- Det hjälpte ju inte speciellt mycket idag. Klart att det är lite irriterande att vi släpper in 2–3-målet. Men vi stod och sov där. Det får man inte göra, säger Emil.

Martin Pringle är också besviken över att man inte kunde hålla oavgjort in i mål.

- Ja vid oavgjort hade vi haft distansen mellan oss och Lund. Nu kryper de närmare. Men vi får ladda om. Redan på onsdag har vi DM-match borta mot Hittarp och på lördag väntar Skövde borta, säger han.

Emil Åberg får förstås klart godkänt för sina två mål och den andra halvleken. Plus också till Gustav Edén.

Bild: Bildburken.se

Stabil seger mot Olympic2024-02-24 15:55
Skador och sjukdom oroar2023-09-29 09:16
Sent mål sänkte Eskils2023-05-12 22:19
Oavgjort mot Lund2023-02-11 16:50
Ny förlust för Eskils2022-09-24 18:54
Eskils utslaget ur DM2022-08-17 23:31
IK Tord - Eskilsminne IF2021-11-20 08:00