Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Herr A
Bottennapp mot nästjumbon
2018-07-06 22:49
Upp som en sol och ner som en pannkaka! Eskilsminne IF:s herrar svarade för årets bottennapp på Harlyckan när man på fredagen förlorade hemma med 1–2 (0-1) mot nästjumbon Grebbestads IF i en match som saknade alla de kvaliteter som visades upp förra veckan mot Ängelholms FF. Undantaget sista kvarten av matchen var det en tillställning merparten av de 195 åskådarna nog snart vill glömma.
Eskilsspelarna har under säsongen haft arbetsmoral, energi och energiskt fightade som varumärke. På fredagen var det på sin höjd semesterfotboll på stranden som visades upp inte minst under den första halvleken. Den eventuella gnista som fanns kvar från Ängelholmsmatchen släcktes effektivt av gästernas Granit Berisha då han helt omarkerad med oceaner av gräsmatta omkring sig fick prickskjuta in 0–1 i den 13 minuten.

Den första halvleken bjöd på två noteringar vad gäller Eskils. Det var när dagens ende godkände hemmaspelare - Robin Hofsö - nickade listigt från dålig vinkel i 28 minuten och en av Grebbestads backar fick rensa till hörna på mållinjen. Det andra tillfället var när Filip Lundeberg varnades i 30 minuten.

Resten av halvleken tillhörde gästerna. Man gnuggade på, jobbade och slet. Protesterade och spelade småfult och var oerhört irriterande för hemmaspelarna. Resultatet stannade dock vid 0–1 och alla förväntade sig en kraftig uppryckning av hemmalaget.

Det som bjöds efter paus var dock i huvudsak oorganiserat och hafsigt spel från båda lagen. Under långa stunder hördes inte en bollstuds i gräset. Bollen befann sig mestadels högt uppe i luften.

Hoppet levde dock och hemmatränaren Martin Pringle valde i 67 minuten att göra ett dubbelbyte för att få igång en sista offensiv. Jesper Larsson och Jesper Lundborg byttes ut och in kom Dennis Olsson och Anton Kinnander.

Minuten efter kom utdelningen. Dock inte för Eskils utan för Grebbestad som gjorde 0–2 sedan Granit Berisha ännu en gång fick tid på sig att rikta bössan och drog en skottlobb över Pontus Löfvenmark i hemmamålet.

I 74 minuten åkte Grebbestads Anton Henriksson på sitt andra gula kort och blev utvisad. Detta blev en impuls till hemmalaget att göra en sista ansträngning.

När inhopparen Anton Kinnander kraftfullt bombade in 1–2 i 77 minuten såg det ut som om matchen skulle kantra över till Eskils fördel. Men trots intensiv press mot gästernas mål kunde man inte skapa en riktig möjlighet och kvittera. Istället kunde Grebbestad heroiskt kämpa, gneta och tjura sig till en seger som hälsades av jubel från den lilla tillresta klacken.

Efter matchen var det en bedrövad Martin Pringle som försökte sig på en analys av det som varit en gedigen dikeskörning.

- Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Jag var rädd för att detta skulle komma. Vi förlorade matchen på exakt samma sätt som vi brukar vinna. Grebbestad la ner en nästan desperat arbetsinsats och krigade sig till segern. Precis som vi brukar göra, sa Martin.

- Det fanns egentligen ingenting som fungerade för vår del. Första halvleken var bedrövlig och när vi väl kom igång och började trycka på var det försent. Detta var en smäll och det svider rejält att förlora på detta sätt efter den match vi gjorde mot Ängelholm, konstaterar han.

Men det finns inte mycket tid at slicka några sår. Det återstår två matcher innan uppehållet - Ängelholm borta och Skövde hemma.

- Det är bara att ge sig på en hård träningsvecka. Det är ingen semester ännu, lovade Martin.