Eskils tappade tre poäng i 90e minuten
2018-07-21 20:13
Skövde AIK kunde på sin enda chans i andra halvlek förstöra dagen för Eskilsminne IF. I 90 minuten satte man kvitteringen och kunde åka hem med 2-2 (0-1) och en poäng i den tuffa nedflyttningsstriden. Matchen hade två ansikten. Eskils darrigt och omständigt i första halvlek. Helt överlägset och skapade många chanser i andra men lyckats inte bärga den viktiga trepoängaren.

Det räcker inte att ha grisen i säcken. Man måste knyta till också. Att släppa in ett kvitteringsmål i 90 matchminuten är naturligtvis inte acceptabelt oavsett på vilket sätt det går till. Allra helst inte när man själv sumpat ett antal bra möjligheter.

- Det finmns inte mycket att säga. Vi tappade mittfältet i första halvlek men kom igen starkt i andra. Deras kvitteringsmål är sådant som kan hända, konstaterade tränare Martin Pringle.

Jo det kan det onekligen och målet innebar att Eskils slutade vårsäsongen med en poäng på tre matcher.

- Trots allt blev det ju status quo. De ligger fortfarande många poäng efter oss i tabellen, säger han.

Det är också korrekt men mot detta faktum kan man ju inte luta sig hur länge som helst.

- Nej det är riktigt men nu blir det välbehövlig vila och sedan hoppas jag vi kan starta höstsäsongen med fullt manskap och kunna genomföra ordentliga träningar, poängterar Martin.

Eskils fick starta matchen med Oliver Åkerman på topp tillsammans med Robin Hofsö då Emil Åberg hade lätt skadekänning och valde att börja på bänken.

Det ska direkt konstateras at Oliver och Robin svarade för en mycket stark insats. Oliver blev ganska snabbt varm i kläderna och lade ner ett enormt slit. Robin vet vi ju alltid levererar och så också i dag.

När det gäller den första halvleken var det dock som kärringen sa som klippte grisen: Mycket skrik för lite ull.

Eskils påminde mycket om den figur man gjorde både mot Grebbestad och Ängelholms FF senast. Ineffektivt, omständigt, långsamt, fantasilöst. Det vaskades fram två lägen som kan kategoriseras som farligheter. Dennis Olsson - även han mycket bra denna dag- avslutade tamt sedan han själv skaffat sig bra läge efter en raid på vänsterkanten.

Den andra möjligheten var då Robin Hofsö sånär hade kunnat nickskarva in bollen på pass från vänsterbacken Jonatan Persson.

Men istället var det Skövde AIK som på sin enda möjlighet i första halvlek kunde sätta 0-1 i 43 minuten sedan Eskils frikostigt bjudit på möjligheten.

Efter paus blev det bättre ordning på hemmalagets spel. I 55 minuten kunde firma Åkerman/Hofsö också fixa kvitteringen. Robin jobbar fram bollen till Oliver som nära mål dunkar bollen i ribbans underkant ner i backen och upp i nättaket till 1-1.

Oliver hade ytterligare ett öppet läge men fick aldrig till skottet ordentligt. Istället var det Robin Hofsö som höll sig framme i 68 minuten och nickade in 2-1 efter Filip Ottossons smörpassning.

I detta läge fanns inget som talade för gästerna. Skövde skapade absolut ingenting. Eskils däremot jobbade fram fina lägen.

I 75 minuten drog Dennis Olsson bollen tätt utanför efter pass från Robin.Inhoppande Emil Åberg hade ett guldläge i 83 minuten men hans boll styrdes till hörna. I 87 minuten var Robin Hofsö helt ren efter pass från Emil men fick bollen via målvakten till hörna.

När man ändå tyckte det såg stabilt ut ställde Skövde om och kunde ordna 2-2. Ett långtifrån rättvist resultat sett till det spelmässiga. Men som alltid så straffar sig ouppmärksamhet till slut.

- Vi visste vi skulle möta ett spelskickliga lag och det visade de i första halvlek. Jag tycker dock vi dominerade andra halvlek stort och skapade chanser nog att vinna, sa Martin Pringle.

Stabil seger mot Olympic2024-02-24 15:55
Skador och sjukdom oroar2023-09-29 09:16
Sent mål sänkte Eskils2023-05-12 22:19
Oavgjort mot Lund2023-02-11 16:50
Ny förlust för Eskils2022-09-24 18:54
Eskils utslaget ur DM2022-08-17 23:31
IK Tord - Eskilsminne IF2021-11-20 08:00
Mållöst i Torslanda2021-09-18 18:12