Herr A
Robin "Hoffa" Hofsö fyramålsskytt mot Oddevold
2018-08-19 20:50
Robin Hofsö
Eskils herrar öppnade höstsäsongen med stark och stabil bortaseger mot Oddevold. Segersiffrorna skrevs till 1-4 (0-3) och kvällens huvudfigur blev Robin Hofsö med ett äkta hat trick i första halvlek för att sedan sätta fyran i början på andra halvlek.
Det var ett koncentrerat Eskilslag som startade matchen. Bra variation i sitt anfallsspel och försvarsmässigt satt laget ihop och var tighta. De defensiva omställningarna var i princip klockrena matchen igenom. Viktiga saker för sätta ton i matchen.
 Redan i sjunde matchminuten rann Hofö igenom och mycket kyligt chiplobbade in ledningsmålet. Oddevold hade väldigt svårt att etablera något anfallsspel. Eskils vann tillbaka bollen snabbt för att komma med nya attacker. I 16:e minuten var det dags igen. Hofsö plockade ner en längre boll i straffområdet, vände bort sin mittback, fick sitt första skott blockat för att sedan dundra in 2-0 målet. Martin Pringle var förstås väldigt nöjd. "- Vi uppträdde väldigt bestämt från minut 1, första halvlek var en av säsongens bästa".
Målskyttet fortsatte ett par minuter innan pausvilan. Oliver Åkerman spelade in ett inspel som Dennis intelligent hoppade över. Hofsö klev in, tittade upp och curlade in bollen elegant i burgaveln.
Andra halvlek blev betydligt öppnare. Oddevold gick ner på en trebackslinje och på det sättet försöka komma tillbaka i matchen. Spiken i kistan blev Eskils 4-0 i 60: e minuten där det åter var Hofsö som smög in på bortre ytan och förvaltade Åkermans inlägg. Matchen var svängig och Oddevolds chansning på att trycka fram mycket folk skapade en uppsjö med omställningar och målchanser till Eskils. Oddevold reducerade i 64:e minuten men det här var Eskils kväll och en mycket rättvis seger bärgades snyggt.
En stark laginsats med självklart extraplus till fyramålsskytten Robin Hofsö och ungtupparna Filip Lundeberg och Dennis Olsson.
På onsdag är det dags för Svenska Cupen och den intressanta HIF-matchen på Harlyckan. Matchstart kl. 18:30 och på söndag är det hemmamatch mot topplaget Torns IF kl 14:00. Alltså har vi en mycket spännande vecka framför oss. Varmt välkomna till Harlyckan!