Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Herr A
Förlust på Harlyckan..
2018-10-28 19:39
Oskarshamn drog längsta strået i toppmatchen. Seger 2-1 för bortalaget som därmed tar tillbaka kvalplatsen. Torn och Tvååker vann sina hemmamatcher vilket gör att toppstriden är extremt jämn. Med två omgångar kvar, Oskarshamn 51 p, Eskils 50 p och Torn och Tvååker på 49 p. Vilket drama!

Eskils fick en riktigt en jobbig start på matchen. Redan efter tre minuter tog Oskarshamn ledningen efter mycket taffligt försvarsspel. Eskilslaget var inte riktigt med i inledningen och det målet satte prägel på matchbilden med facit i hand. Oskarshamn pressade högt i variation med att vara mycket samlat. Eskils hade relativt mycket boll men fick inte riktigt upp farten i passningsspelet. Hamnade ofta i ytterzon med inlägg som hade för dålig kvalitet och nickades bort av Oskarshamnförsvaret. Bästa chanserna på de första 30 minuterna hade Robin Hofsö med en nick över och Jesper Lundborg med skott över efter hörna. Nästa kalldusch blev när Sonny Karlsson från kortlinjen slog ett misslyckat inlägg som Emir Plakalo missbedömde och motade in i eget mål. Då hade matchuret landat på 36 minuter. Eskils skulle få ett gyllene läge att ta sig in i matchen. Precis innan pausvilan slog ett Jesper Larsson in ett inlägg som målvakten fumlade med. Bollen kom fram till Robin Hofsö som med en elegant cykelspark träffade en Oskarshamnsback i bröstet, returen hamnade hos Emil Åberg som tyvärr sköt över från mycket nära håll.

0-2 i paus var tungt och speglade inte matchbilden men däremot vad fotboll handlar om, att göra mål.

Sonny Karlsson hade en halvchans i början på andra halvlek, annars drog Oskarshamn sig tillbaka tidigt och bevakade sin ledning. Eskils bollinnehav blev än större i första halvlek och resulterade i mycket inlägg och små centrala lösningar som oftast fastnade i ett lågt spelande bortalag. Det fattades det där sista i kvalitet eller att vara på rätt plats när det osade katt i straffområdet. En bra möjlighet att få biljett in i matchen var när en Oskarshamnspelare tog med hands i en rörig situation men här var det bortre assisterande domare som tog beslutet trots att huvuddomaren stod 3-4 meter från situationen. Eskils försökte och försökte men Oskarshamn var skickliga i eget straffområde och spelade väldigt stabilt och säkert. Eskils skulle dock få en reducering. Det dröjde dock till 90:e minuten då Robin Hofsö bombade in reduceringen. Ett par halvchanser skapades till utan resultat men det var ändå Oskarshamns målvakt som stod i centrum på övertiden. Två dramatiska skador på kort tid renderade i ett gult kort för osportsligt uppträdande.

Det var en dag när inte marginalerna var med oss. Det där sista saknades mot ett bortalag som spelade taktiskt och disciplinerat.

Eskils hade tro hela vägen och visade en härlig lagmoral att inte ge upp. Det är bra att ta med sig i nästa omgång när bussen går till Karlskrona och omgång 29.