Dramatisk premiärmatch gav en poäng
2019-04-07 10:34
Eskilsminne IF.s herrars hemmapremiär mot Åtvidabergs FF kunde tagit en ände med förskräckelse. Men trots en minst sagt tveksam andra halvlek så kunde gul-blått rädda en viktig poäng i en match som hade två ansikten och som slutade 1-1 (1-0). Matchen blev dramatisk med chanser för båda lagen att avgöra.

Efter en trevande inledningskvart tog Eskils hand om taktpinnen i matchen. Man kunde också rättvist ta ledningen med 1-0 genom Emil Åberg på ett inlägg från vänsterbacken Alex Simovski som fick ersätta en för dagen sjuk Jonatan ”JP” Persson. Detta var inte Alex enda avtryck i matchen. I slutet av matchen hamnade han i svårigheter och ådrog sig en utvisning med fem ordinarie minuter kvar.

- Alex är avstängd i nästa match men ”JP” är tillbaka då. Det är ingen allvarligare grej, säger tränare Mattias Lindström som har lite att fundera på inför nästa veckas bortamatch mot Lunds BK.

- Ja både jag och spelarna får analysera och tänka till efter dagens match, säger han.

Eskils dominerade första halvlek klart och ledningen var fullt rättvis. I den andra halvleken blev det ett omvänt scenario.

- Det går inte att slarva när vi har bollen eller förlora duellerna. Åtvidaberg tog över rättvist och kunde kvittera, konstaterar Mattias som definitivt inte var nöjd med den andra halvleken.

Mot slutet av matchen kunde det gått riktigt illa. I 84 minuten fick Åtvid en straff som Malmö FF-lånet Mathias Nilsson räddade snyggt. Bara minuten senare åkte Alex Simovski ut. Direkt när Eskils är en man kort får Åtvid ett nytt jätteläge att avgöra matchen men Mathias Nilsson gör återigen en strålande räddning.

- Detta var en primär med allt det innebär. Nu är den avklarad och nu laddar vi om för matchen mot Lund, säger Mattias.

Eskils startelva bestod av:

Mathias Nilsson - Mathias Unkuri, Jonatan Olsson, Victor Wahlgren, Alex Simovski - Casper Seger, Niklas Jönsson, Daniel Bennassar Nilsson, Filip Egger - Emil Åberg, Samuel Aziz.

Inbytta: Dennis Olsson, Oliver Åkerman, Jesper Larsson.

Stabil seger mot Olympic2024-02-24 15:55
Skador och sjukdom oroar2023-09-29 09:16
Sent mål sänkte Eskils2023-05-12 22:19
Oavgjort mot Lund2023-02-11 16:50
Ny förlust för Eskils2022-09-24 18:54
Eskils utslaget ur DM2022-08-17 23:31
IK Tord - Eskilsminne IF2021-11-20 08:00