Eskils chanslöst mot taktiskt Lunds BK
2019-04-13 18:00

Eskilsminne IF var inte ens nära i lördagens bortamatch mot Lunds BK. Tidiga mål i de båda halvlekarna punkterade alla drömmar om poäng på Klostergården. Istället blev det en imponerande taktisk uppvisning av Lunds BK ledda av nye tränaren Jack Majgaard Jensen.

Det blev rena mardrömsinledningen på matchen för Eskils del. I 4 minuten kunde hemmalagets lagkapten - mittbacken Johan Andersson - göra 1-0 efter hörna. På något sätt verkade detta prägla resten av halvleken där Eskils uppträdde räddhågset och ofokuserat.

Hemmalaget utnyttjade ett försiktigt Eskils och satte hög press. Man spelade tufft, ofta över gränsen, och slet upp stora hål i gästernas försvar med snabba omställningar och sedan ännu snabbare hemjobb där man effektivt tätade till bakåt. Detta minimerade Eskils möjligheter till avslut och de få som dök upp blev aldrig riktigt farliga.

I den 18 minuten fick Samuel Aziz en genomskärare men han avslutade med att rulla bollen tätt utanför målvaktens vänstra stolpe. I den 21 minuten skapade Lunds BK en snabb omställning efter en misslyckad Eskilshörna. Man kom tre mot två men schabblade dessbättre bort den chansen.

Lunds BK:s tuffa spel skapade irritation då domaren inte verkade speciellt intresserad av att visa sina kort. I den 31 minuten var han dock tvungen att ge André Johansson gult kort sedan han fult kapat Niklas Jönsson.

I matchens 34 minut fick Eskils det dittills bästa läget. Inne i straffområdet blev Daniel Bennassar Nilsson fri men hans skott blev lamt och hamnade i famnen på Lunds målvakt.

Om inledningen på första halvlek var en kalldusch för Eskils blev de starten på de avslutande 45 minuterna närmast en kallsup. I 48 minuten gör Eskilsmålvakten Mathias Nilsson en jätteräddning. returen lyckas dock inte hans försvarsspelare rensa undan utan där kan André Strandberg få göra en piruett och trycka in bollen i bortre gaveln från snäv vinkel.

Resterande del av matchen blev en lång dags färd mot inte bara natt utan kompakt mörker. Med små medel behärskade Lunds BK skeendet totalt. Man förtog sig inte anfallsmässigt utan avvaktade och valde sina omställningar med omsorg. Eskilsspelarna försökte och försökte men det gick helt enkelt inte att hitta några öppningar i ett närmast perfekt organiserat och väloljat Lundaförsvar.

Trots att Eskilstränaren Mattias Lindström försökte ändra på matchbilden genom att sätta in tre spelare under den andra halvleken så blev det ingen effekt. Mycket bollinnehav stundtals. Men det hjälper inte med innehav om detta inte omsätt i något framåt. Frågan är om Lundamålvakten Marcus Niorman ens behövde göra en enda räddning.

Det var närmast av akademisk betydelse då Lunds BK i den 85 minuten kunde göra 3-0 genom Jesper Rindmo då det öppnade sig luckor i gästernas försvar där man enkelt kunde kört in med en långtradare och vänt utan att nuddat en gul-blå tröja.

Om fjolåret var en enda lång smekmånad i Division 1 för Eskils del framstår årets inledning mera som en föraning om den omtalade sjuårskrisen.

Eskilstränaren Mattias Lindström var som alla kan förstå inte speciellt glad efter matchen.

- Detta var verkligen inte Division 1-nivå för vår del i dag. Nu gäller det att gå tillbaka till grunderna och börja om på noll. Vi har inte spelat bra på ett tag och idag var Lunds BK bättre på precis allt, säger Mattias.

- Men vi vinner som ett lag och förlorar som ett lag. Det är bra grabbar och det lönar sig inte att gapa och skrika nu. Vi får ta det lugnt, jag ska lugna ner mig och analysera detta och sedan får vi jobba frasmät mot Ljungskile borta nästa vecka, konstaterar han.

Startelvan:

Mathias Nilsson - Mathias Unkuri,Victor Wahlgren, Jonatan Olsson, Jonatan Persson (74 Oliver Åkerman) - Casper Seger (46 Jesper Larsson), Niklas Jönsson, Daniel Bennassar Nilsson, Dennis Olsson - Emil Åberg, Samuel Aziz (69 Jesper Lundborg).

Stabil seger mot Olympic2024-02-24 15:55
Skador och sjukdom oroar2023-09-29 09:16
Sent mål sänkte Eskils2023-05-12 22:19
Oavgjort mot Lund2023-02-11 16:50
Ny förlust för Eskils2022-09-24 18:54
Eskils utslaget ur DM2022-08-17 23:31
IK Tord - Eskilsminne IF2021-11-20 08:00
Mållöst i Torslanda2021-09-18 18:12