Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Herr A
Isak målskytt när Eskils imponerade
2019-04-15 21:05
På måndagen fick de spelare i Eskilsminne IF som inte startade i matchen mot Lunds BK i lördags chansen att matcha mot mycket kompetent motstånd. På Harlyckans Plan 2 mötte man nämligen Allsvenska Falkenbergs FF:s U21-lag som var kryddat med en hel del starka namn. Det unga Eskilsgänget visade sig dock vara en svårknäckt nöt för Robin östlund, Nzima Peter, Anton Werde med flera. Till slut blev det en klar seger med 4-1 (1-0) för Eskils där nyförvärvet Isak Pettersson äntligen fick debutera och svarade för ett mycket snyggt mål.
- Se nu till att gå ut och ta chansen, var det sista tränare Mattias Lindström sa till sina spelare innan de gick ut på planen. Spelare som varit bänkspelare och även helt utanför truppen inledningsvis.

Uppmaningen hade naturligtvis sin bakgrund i att startspelarna inte imponerat i de två inledande seriematcherna och i ett jämnt Eskilslag har alla chansen att få spela.

Hans Eklund kom med ett starkt lag till Harlyckan men det brydde sig inte hungriga gul-blå hemmaspelare om. Redan från avspark jobbade man frenetiskt och uppoffrande. Falkenberg gavs inte mycket utrymme utan istället var det Eskils som tog ledningen efter ett tjusigt anfall.

Bollen hamnade ut på högerkanten där Jesper Lundborg spelade in i straffområdet. Här dök Isak Pettersson upp och klackade bollen fram till Filip Lundeberg som i 45 minuten satte 1-0.

Under den första halvleken fick vi se varför Eskils värvade Isak Pettersson i vintras. En vindsnabb, bollsäker, högeryttermittfältaren som kommer att bli oerhört värdefull när han blir riktigt varm i kläderna.

Efter paus tog ett tungt och hårt jobbande Falkenberg över spelet inledningsvis. Gamle Harlyckespelaren Passi Prudence - tidigare Högaborgs BK - fick lite grepp om mittfältet tillsammans med sina lagkompisar och tunge Nzima Peter - nyförvärv från Frej - var ständigt en oroshärd.

Men mitt i pressen får Eskils ett omställningsläge och Casper Seger - den ende spelare som startade i lördags - rinner elegant fram på högerkanten och skjuter distinkt in 2-0 i den 62 minuten. Casper fick hoppa in då Jesper Larsson hastigt insjuknat i migrän under dagen.

Av bara farten fortsatte Eskils att lyfta spelet och i 65 minuten får Isak Pettersson en löpboll också på högersidan. Han sprintar igenom och placerar iskallt bollen via målvaktens högra stolpe till 3-0.

I 69 minuten får Nzima Peter lite för fria tyglar och kan placera in 3-1 ensam med en annars alldeles utmärkt Pontus Löfvenmark i Eskilsmålet.

Men Eskils studsar snabbt tillbaka. I den 75 minuten får Oliver Åkerman utdelning på allt slit och kan dunka in 4-1 som också blir slutresultat.

Det var en märkbart nöjd Mattias Lindström som vi fick en intervju med direkt efter avspark.

- Vi vann matchen, vi gjorde många mål och vi visade upp en fantastisk inställning. Inte minst det sista är jag nöjd med, konstaterade han.

- Det blev kanske något mål för stor seger men det spelar ingen roll. I dag visade många spelare att de vill vara med och konkurrera om A-lagsplatserna. Många tog rejäla kliv framåt, berömmer Mattias.

Det värmde förstås också att Isak Pettersson svarade för 70 mycket bra minuter.

- Isak såg riktigt bar ut. Dessutom fick han göra mål. Det var bra för det var ju ett tag seden han gjorde det, skrattade Mattias och syftar på att Isak varit skadad och rehabat hela försäsongen fram till nu.

Isak själv var trött men glad efter att han bytts ut.

- Det känns inte ett dugg i baksidan på låret, det är det allra bästa. Sedan var det riktigt roligt att få komma igång. Vi mötte ju ett vasst lag i dag med många tunga namn så jag tycker vi gjorde en kanonmatch, sa Isak.

Ja det var många namn som imponerade. Extra kul att Pontus Löfvenmark i mål, mittbacken Mathias Holtenäs, vänsterbacken Alex Simovski, anfallsduon Åkerman och Lundborg klev fram. Dessutom en stark match av Philip ”PP” Petersson. Men ingen är glömd denna kväll. Det krävs nog rejält jobb på träningen resten av veckan om spelarna som startade i lördags vill behålla sina platser. Här finns spelare som knackar hårt på dörren.

Text och bild: Lasse Möller