Ingen bra lördag för Eskils
2019-04-27 18:51
Det blev en nattsvart lördagseftermiddag för Eskilsminne IF. Inte nog med att herrarna föll med 0-1 (0-1) hemma mot Torns IF - man fick även sin tränare Mattias Lindström utvisad och därmed avstängd i nästa match som spelas borta mot Oddevold. Matchens enda mål var frukten av ett individuellt misstag  på en Torn-omställning som såg ut att rinna ut i sanden redan i 2 minuten.

Eskils herrar har fått en minst sagt motig upptakt på säsongen. Två poäng efter fyra matcher motsvarar inte de förväntningar som satts upp varken externt eller internt. Lördagens hemmamatch mot Torns IF blev inte proppen ur som många hoppats eller att den där första så hett efterlängtade segern kom.

- Det går inte att sätta sig ner och tycka synd om sig.  Nu är det bara att hoppa upp på hästen igen och studsa tillbaka. Vi måste jobba vidare. I dag hade vi många bra inlägg och mycket spel men svårt vaska fram den där riktiga målchansen, säger Mattias Lindström som tvingades in i omklädningsrummet efter 84 minuters spel.

Domaren Albert Mustafa visade ut Mattis för snack. Något som gjorde assisterande tränare Marcus Nilsson mycket förvånad.

- Innan denna situation så sa Mattias till mig att ”Nu får du skrika i resten av matchen för jag har domarna efter mig”. När det så blev en ojusthet framför vår bänk mot en av våra spelare reagerade alla utom Mattias som var tyst. Men domaren klev fram och visade ut honom, säger Marcus.

Utvisningen innebär att Mattias inte får matcha laget i nästa matchen - men väl träna som vanligt i veckan. Istället får Marcus Nilsson och Thomas Kozma ta det ansvaret.

- Det blir kanske bättre resultat av det, säger Mattias med ett kraftigt inslag av galghumor.

Matchen som sådan var snarlik de flesta vi sett hittills i serien- Två lag som stångades mot varandra utan speciellt många öppningar. Torn hade flytet att få ett mål till skänks efter 2 minuter och sedan hjälpte det inte mycket att Eskils hade det mesta av matchen när en första lite darrig kvart avverkats.

I första halvlek inskränkte sig Eskils farligheter till ett par nickmöjligheter för Emil Åberg som tyvärr smet utanför gästernas mål samt ett avslut av Dennis Olsson utanför.

I paus byttes Oliver Åkerman ut till förmån för Jesper Lundborg. Mattias Lindström bytte i den 63 minuten ut Dennis Olsson och satte in Filip Egger. Två byten som fick märkbar påverkan på matchen. Eskils satte ett rejält tryck mot motståndarnas mål.

I 69 minuten var vi beredda att notera 1-1 då högerbacken Mathias Unkuri - mycket bra i denna match - drog till stenhårt strax utanför straffområdet. Gästernas målvakt Felix Jakobsson - son till Andreas Jakobsson tidigare bland annat HIF och landslaget - svarade för en makalöst bra räddning.

Torn hade en farlig kontring i 69 minuten men förre Eskilsspelaren Anton Kinnanders luriga skott räddades av Mathias Nilsson i Eskilsmålet till hörna.

Jesper Larsson kom in i 74 minuten istället för Isak Pettersson som fick spela från start i dag. Jesper såg också till att bidra till ännu en tempoökning.

Men trots rejält tryck mot Torns försvar - som närmast kunde liknas vid ett bollplank - gick det inte att skapa mer än en riktigt vass chans till. Denna kom i 90 minuten då Eskils tvingade en Tornspelare till bakåtspel. Målvakten plockade upp bollen med händerna innanför målområdet. Alla väntade på en avblåsning för bakåtspel men till hemmapublikens hörbara missnöje valde domaren att vinka avvärjande. Få kunde undvika att se detta skolexempel på regelvidrigt hemåtspel.

- Vi får släppa detta och inte hänga upp oss på domarna. Det har vi inget för i längden, sa Marcus Nilsson efter matchen.

- Jag är klart besviken i dag för att vi förlorade men det fanns ljuspunkter. Vi skapade många bra inlägg och hade mycket spel. Inga jättechanser dock. Vi får acceptera att alla lag vi möter i år vet om hur bra vi är och det blir sådana här matcher. Motståndarna backar hem och slår ifrån sig och satsar på omställningar. Det är bara att jobba på, tillägger han.

Isak Pettersson fick spela sin första match från start. På frågan om han var trött då han blev utbytt svarade han:

- Njae inte direkt. Det var kul att spela men jag är förstås inte nöjd med att vi inte kunde vinna. Vi ska göra det bättre. De var mycket bollinnehav för vår del men vi mötte ett lag som var svårt att öppna upp, sa Isak.

För ett Eskilsminne som nu parkerar på nedflyttningsplats gäller nu att gå ner i källaren så djupt det bara går och hämta upp de krafter som krävs för att vända denna negativa trend. Den 1 maj spelar laget borta mot Oddevold och sedan hemma redan den 5 maj mot Kristianstad.

Några spelare som förtjänar lite extra plus denna dag är Mathias Unkuri, Filip Egger och Jesper Lundborg.