Inga poäng mot Oddevold
2019-05-01 20:55
Eskilsminne IF är inne i en olycklig trend. Lördagens bortamatch mot bottenkollegan Oddevold blev inte det lyft som alla hoppats på. Hemmalaget som hittills gjort ett enda mål i serien fick rena ketchupeffekten och vann med 4-1 (2-1). Det återstår nu mycket hårt arbete för Eskils tränare och spelare för att få stopp på hissen som just nu är på väg mot bottenvåningen.

Efter en försiktig och trevande inledning i den första halvleken från båda lagens sida skaffar sig Oddevold en hörna i 11 minuten. Mathias Nilsson i Eskilsmålet gör en strålande räddning på på en nick när han tippar ut bollen till en vänsterhörna.

På hörnan agerar dock Eskilsförsvaret mer än lovligt passivt. Backen Mergim Shala tar några steg ut i straffområdet, blir helt omarkerad och nickar snyggt in 1-0. En kalldusch för Eskils som inte släppt till mer än just den chans som gav hörnan i det läget.

I 21 minuten fick Isak Pettersson  bollen i Oddevolds straffområde efter frispark men tyvärr blev träffen inte ren och bollen smet utanför.

I den 32 minuten rann en Oddeevoldspelare igenom och Jonatan Persson fällde honom vilket renderade både i varning och straff. Pelle Ödlund omsatte straffen obevekligt till 2-0.

Eskils lyfte nu upp spelet och försökte jobba sig till chanser. I den 38 minuten skaffade man sig en dubbelhörna och satte hårt tryck på hemmaförsvaret. Ett långt anfall som inte resulterade i något.

Desto närmare var det i 40 minuten då Oliver Åkerman la in en frispark längs marken från vänstersidan och Danny Bennassar Nilsson sånär hade fått foten på den men hemmamålvakten hade turen att rädda.

Det skulle dock bli en reducering i 44 minuten. Filip Egger slår ett perfekt inlägg från vänster och Emil Åberg springer in nicken till 2-1.

Tyvärr blev det inte något ytterligare lyft för Eskils efter paus. Istället för kvittering kunde hemmalaget genom Pelle Ödlund göra 3-1 på ett kalasinlägg från en helt bortglömd Kamal Mustafa på vänsterkanten. Trots upprepade påminnelser om Mustafas farlighet hade Eskils noll koll på honom i den situationen.

Luften gick här sakta men säkert ur Eskilsspelarna som inte hade verktygen för att dyrka upp ett Division 1-lag denna dag. Oddevold kunde bekvämt och enkelt spela hem matchen utan att det skapades mer än en enda riktigt farlig möjlighet under resten av matchen från Eskils sida. Det kom i den 91 minuten då Isak Pettersson fick till en bra volleyträff men hemmalagets målvakt gjorde en strålande räddning.

Istället var det Oddevold som stod för farligheterna. Mathias Nilsson gjorde en snygg reflexräddning på Mergim Shalas skott i 86 minuten men i den 93 fick han kapitulera sedan Axel Pettersson efter en stunds brottning i Eskils målområde slog in 4-1.

Assisterande tränare Marcus Nilsson hade huvudansvaret i dagens match då Mattias Lindström tvingades sitta på läktaren efter utvisningen mot Torn. ”Mackan” var förstås nedstämd efter matchen.

- Det är surt att vi torskar när vi får 2-1 precis innan paus och sedan jobbar för en kvittering och de istället gör 3-1. Mot slutet försökte vi igen men tyvärr skapar vi inte de där riktigt öppna chanserna, sa ”Mackan”.

- Vi började knackigt fjol också och sedan vände det. Jag tror det gör det även nu. Det är vi som finns här nu som ska göra detta tillsammans. Det är bara att jobba hårt och fokuserat. Vi har match på söndag igen och då har vi chans att studsa tillbaka, tillägger han.

Att dela ut spelarbetyg i denna match avstår vi från. Piggt inhopp av Casper Seger ska dock nämnas.

Startelvan:

Mathias Nilsson - Mathias Unkuri (68 Casper Seger), Jonatan Olsson, Victor Wahlgren, Jonatan Persson (66 Alex Simovski) - Isak Pettersson, Niklas Jönsson, Danny Bennassar Nilsson, Filip Egger (60 Dennis Olsson) - Emil Åberg, Oliver Åkerman.