Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Herr A
Eskils föll efter dramatiska slutminuter
2019-05-11 21:32
Normalt säkre straffskytten Emil Åberg fick chansen att fixa en poäng till Eskilsminne IF i den 94 minuten sedan han gjorts ner i straffområdet. Men lite symptomatiskt för året så slog Emil straffen så att ypperliga hemmakeepern Vilson Kakovic kunde rädda. Därmed kunde Assyriska Turabdin vinna matchen med 1-0 sedan man slagit en frispark i mål i den 90 minuten via touch på Jonatan Olsson. Dramatiska slutminuter i en match där Eskilsminne genom sin andra halvlek förtjänat tre - ja definitivt en - poäng men tyvärr blev det åter en förlust.

- Det är så här det är när det grinar lite illa. Man har inte marginalerna på sin sida. Vi spelade upp oss bra efter paus och hade chanser så det räckte för att vinna matchen. Men tyvärr så är det så här när man ligger där vi ligger. Stolpe eller som idag ribba ut, säger tränaren Mattias Lindström.

- Nu gäller det att vi bryter detta mönster. Det finns olika vägar att gå. Vi har DM-match på tisdag mot Husie och sedan hemmamatch mot Utsikten i serien nästa lördag så det finns inte mycket tid att vinka på, säger han.

Nykomlingen Assyriska Turabdin bjöd på en jobbig första halvlek för Eskils. Laget spelade respektlöst med hög press omväxlande med snabba omställningar och ett stundtals riktigt bra passningsspel. Hemmaspelarna var fulladdade med energi och beredda ta massor av löpmetrar.

Redan i den 5 minuten kom första farligheten för Assyriska. En rörig situation framför Pontus Löfvenmark i Eskilsmålet resulterade i en hörna som dock aldrig skapade något problem.

Hemmalaget skruvade upp tempot emellanåt och dominerade den första kvarten utan att vaska fram den där riktigt klara chansen. Men i den 25 minuten så var vi beredda att notera mål. En snabb omställning ställde en hemmaspelare nästan fri men Victor Wahlgren gjorde en grym löpning och brytning och fick undan bollen.

Assyriskas press fortsatte och man fick sin andra hörna efter 38 minuter. Denna rann dock ut i sanden.

I den 40 minuten svarade Jesper Larsson för en bra aktion på högerkanten och spelade fram Isak Pettersson som fixade en hörna. Tyvärr kunde inte denna fasta situation utnyttjas av Eskils.

Första halvlekens sista chans dök upp i 43 minuten men Assyriskaspelarens avslut från vänster strax utanför straffområdet läste Pontus Löfvenmark lätt och limmade bollen.

I den andra halvleken tog Eskils över matchen. Man pressade högre och killarna jobbade hårt för att få det fysiska övertaget. När Eskils tryckte upp så blev det virrigt och osäkert i hemmalaget som i det läget inte såg ut som något vinnarlag.

Eskils skapade en hel del vassa chanser. Två gånger träffade man ribban och under två minuter skapade man tre heta chanser där frågan var om man inte också skulle haft en straff för hands.

I den 85 minuten lyfte Isak Pettersson in bollen från höger och Dennis Olsson går upp och nickar ner i marken på uppstudsen gör målvakten en makalös räddning till hörna. På hörnan svarar Philip ”PP” Petersson för en ny farlig nick som ger ny hörna. På denna går bollen lågt in och träffar handen på en hemmaspelare dock utan att domaren reagerar mer än att ge Eskils ny hörna.

I den 88 minuten har Assyriska en av få omställningar och en av deras spelare dras ner på straffområdeslinjen och domaren ger Carl Thulin varning och Assyriska frispark. Denna slår man via Jonatan Olsson i mål.

Eskils skulle dock få den gyllene chansen att kvittera men straffen som Emil Åberg slog i den 94 minuten räddades och därmed var dagen förstörd.

Eskils förtjänade inte att förlora denna match. Men rättvisa läses endast i siffror när det gäller fotboll.

- Det är så tyvärr. Men jag tar med mig att vi spelade upp oss i andra halvlek och att spelarna jobbade hårt för varandra matchen igenom, säger Mattias Lindström.