Proppen ur när serieledaren krossades
2019-05-18 21:46
I fjol grusade Utsiktens BK till stora delar Eskilsminne IF:s kvalförhoppningar i en av höstens sista matcher. På lördagen tog Eskils en gruvlig revansch när årets serieledare kom på besök. Seger med 4–1 (2–0) i en match som var hemmalagets klart bästa denna säsong och förhoppningsvis gick proppen ur efter en trög inledning i vår.
- Om man ska vända en negativ trend är det alltid ett bra läge då man möter en serieledare som dessutom är jättefavorit i matchen. I dag följde killarna matchplanen till hundra procent och det gav resultat. Vi hade många hjältar i denna match, konstaterar en lättad tränare i Mattias Lindströms skepnad direkt efter slutsignalen.

- Vi tog nog Utsikten lite på sängen då vi direkt tog kommandot och gjorde en mycket bra första halvlek. De hade troligen förväntat slog att få dirigera och styra och ställa. Men vi gav dem inte det utrymmet mer än en del av första halvlek, konstaterar Mattias.

Eskils kom ut med starkt självförtroende och visade att man inte tänkte ge bort något gratis denna soliga lördag på Harlyckan. I 5 minuten skickade Isak Pettersson in ett bra inlägg från högerkanten till Oliver Åkerman vars skott täcktes till hörna.

Hörnan förvaltade Eskils på bästa sätt. Bollen gick in i centrum på straffområdet och nickades ut till Niklas Jönsson som mötte med en högervolleykanon. denna projektil borrade sig in i målvakten Axel Wibråns högra kryss.

1–0-målet gav god energi och vi var beredda att notera ännu ett mål i den 19 minuten då Oliver Åkerman slog en snygg passning till Filip Egger på vänsterkanten. Filip slog bollen utom räckhåll för Wibrån men tyvärr millimetrarna utanför bortre stolpen.

Noteras ska att Eskils tvingades byta ut målskytten Niklas Jönsson redan i den 11 minuten sedan han skadats. Filip Lundeberg kom in centralt på mitten och ersatte.

Utsikten hade en bra tiominutersperiod där man jagade en kvittering med samma höga press som Eskils startat matchen med. Men en snabb omställning i den 31 minuten kom som en kalldusch för gästerna. Casper Seger slår en perfekt boll fram till Emil Åberg på vänsterkanten. Emil gör om Eggers bravad men denna gången tar bollen i stolpen och studsar ut till Oliver Åkerman som följt med upp och enkelt rakar in 2–0. Mycket bra agerande av den inblandade trion.

I den andra halvleken satsade Utsikten allt på att snabbt ta sig i fatt. Redan iden 52 minuten fick man utdelning sedan Eskils agerat lite väl passivt då Utsikten snabbt ställde om. Albin Skoglund fick en backpassning som han i totalt öppet läge dundrade in.

Utsikten fick naturligtvis råg i ryggen av denna reducering och lyfte upp ännu mer. Vilket förstås skapade omställningslägen för hemmalaget.

I den 72 minuten svarade Pontus Löfvenmark för en makalöst bra räddning till hörna på en öppen målchans för Utsikten.

Eskilsminne jobbade sig in i matchen igen och i 74 minuten bjöd Casper Seger lagkompisen Oliver Åkerman på ett jätteläge men målvakten räddade till hörna.

I 78 minuten serverade Filip Egger Oliver Åkerman ett nytt läge men även denna gång räddade målvakten mycket starkt.

Utsiktens vansinniga offensiv skulle dock straffa sig. Först i den 84 minuten då Emil Åberg kommer igenom och skjuter ett vasst skott som Wibrån släpper retur på och vem dyker upp där om inte Oliver Åkerman och fixar 3–1.

I 89 minuten så utnyttjar inhopparen Jesper Lundborg ett pressat Utsiktenförsvar och lobbar fram bollen till Emil Åberg som glider igenom backlinjen och iskallt slår bollen mellan benen på Wibrån till 4–1.

- Utsikten hade några bra lägen men vi hade en utmärkt Pontus Löfvenmark i mål. Men i det stora hela skapade vi fler heta chanser, noterar Mattias Lindström innan han stämmer in i segersången.

Oliver Åkerman har denna vecka gjort sex mål - fyra i DM och ny två i serien - och befinner sig i ett grymt stim.

- Ja i dag kom de enkla målen också, skrattar han.

- Jag bestämde mig för att följa med upp i omställningen då vi gjorde 2–0. Denna gång studsade bollen äntligen rätt för oss och jag fick returen och kunde göra mål, förklarar han.

Matchen var trots de klara siffrorna en riktig holmgång med många närkamper och stentufft tempo.

- Ja detta var jobbigt. 90 minuter i DM var som fem procent av dagens match. Jag var rejält trött mot slutet, säger ”Olli”.

En annan hjälte som verkligen gick på knäna innan han byttes ut i den 79 minuten var Filip Egger.

- I dag var det en sådan dag när vi alla jobbade hårt och fick utdelning. Jag tror vi tog Utsikten ur sin rytm direkt och det störde dem helt klart. Segern är bara hur skön som helst. Men nu finns det inget som heter paus. Nu ska vi jobba hårt vidare med denna seger i ryggen. Förhoppningsvis är vi inne på rätt spår nu, säger Filip.

Alla spelare svarade för fantastiskt fina insatser. Några kan lyftas fram lite extra dock. Pontus Löfvenmark, Casper Seger, Alex Simovski, Filip Egger och mittbacksparet Jonatan Olsson/Victor Wahlgren. Och naturligtvis tvåmålsskytten Oliver Åkerman och enmålskytten Emil Åberg som båda sprang många mil i dag.

Startelvan:

Pontus Löfvenmark - Casper Seger, Jonatan Olsson, Victor Wahlgren, Alex Simovski - Isak Pettersson (62 Dennis Olsson), Philip Petersson, Niklas Jönsson (11 Filip Lundeberg), Filip Egger (89 Jesper Lundborg) - Emil Åberg, Oliver Åkerman.

Bild: Bildburken.se

Stabil seger mot Olympic2024-02-24 15:55
Skador och sjukdom oroar2023-09-29 09:16
Sent mål sänkte Eskils2023-05-12 22:19
Oavgjort mot Lund2023-02-11 16:50
Ny förlust för Eskils2022-09-24 18:54
Eskils utslaget ur DM2022-08-17 23:31
IK Tord - Eskilsminne IF2021-11-20 08:00