Bitter förlust i 91:e minuten
2019-06-15 19:24

Det finns olika sätt man kan förlora en fotbollsmatch på. Eskilsminne IF:s herrar upplevde det bittraste av alternativen på lördagen då man förlorade med 2-3 (2-1) borta mot serietvåan FC Trollhättan. Med sex man på skade- och sjuklistan var laget kanske  uträknat av andra  på förhand men de gul-blå lirarna svarade för en mycket bra match. Först i de sista skälvande sekunderna kunde hemmalaget trycka in segermålet.

Nykomlingen FC Trollhättan har visat sig vara ett starkt och stabilt lag. Stora tunga spelare som är oerhört svåra att stå emot. Efter åtta raka matcher utan nederlag var man storfavorit hemma mot Eskils. De elva Eskilsspelare som tog planen i besittning hade dock bestämt sig för att sälja sig dyrt.

Det höll dock på att gå illa redan efter några sekunder då Casper Seger nickade ihop med en motståndare och båda blev liggande. Casper kunde dock resa sig och svarade för en strålande match tillsammans med sina lagkompisar.

Den första halvleken var - med tanke på motståndet - en av de klart bästa för Eskils del denna vår. Lugnt och tålmodigt stod man emot hemmaspelarnas anfallsförsök. Passningsspelet fungerade riktigt bra och de gånger hemmalaget kom igenom fanns en storspelande Pontus Löfvenmark i Eskilsmålet. ”Ponna” har denna vår klivit fram till en roll som lagets i särklass bäste spelare genomgående.

I den 23 minuten kom matchens första riktigt heta chans. Filip Egger gled fram på högerkanten och avslutade med ett lurigt skott som gled millimetrarna utanför hemmamålvaktens bortre stolpe. Där hängde ett ledningsmål luften.

Trollhättan vaskade fram ett par bra chanser, bland annat en klack strax utanför och ett läge där ”Ponna” gjorde en ny strålande räddning.

I den 35 minuten kom Eskils fram i en snabb omställning. Casper Seger gör en stark löpning in i straffområdet och får en perfekt passning. Han avslutar kallt i bortre burgaveln till 0-1.

I den 42 minuten slarvas det på Eskils mittfält och Trollhättan kan komma igenom och en boll från högerkanten skär igenom hela straffområdet där en hemmaforward avslutar snyggt till 1-1.

Eskils skulle dock få ännu en chans innan pausvila. I den 45 minuten trycks Emil Åberg ner i straffområdet och domaren blåser straff. Emil stegar själv fram och sätter bollen kallt i nät till 1-2.

I den andra halvleken satsade Trollhättan hela kraften framåt och fick ett par vassa lägen där man dock avslutade katastrofalt uselt. Men i den 61 minuten kom utdelningen för hemmalaget. Efter en hörna går bollen ut till en hemmaforward som satsar allt på ett kort och får till ett dunderavslut som går spikrakt in i krysset utan chans för Pontus.

Matchen planar sedan ut en aning och Eskils ser ut att kunna fixa en viktig poäng. Mot slutet tar man åter över spelet. men så kommer en omställning i 91 minuten. Bollen når huvudet på en hemmaforward som från nära håll nickar in 3-2.

Vi kan vikta chanser mot varandra hur länge som helst men känslan är att ett oavgjort resultat hade speglat matchen bättre.

- Vi lämnar Trollhättan med huvudena högt. Killarna gjorde en mycket bra match och det finns massor av positivt att ta med sig. Vi förflyttade oss i bra riktning rent spelmässigt idag. Det enda som är surt är resultatet och det är ju  det som räknas, säger tränare Mattias Lindström.

- Detta var en bitter grym förlust. Vi förtjänade mer här uppe. Jag är stolt över killarnas insats och nu åker vi hem och slickar såren inför en ny bra träningsvecka. Sedan är det dags för en ny inspirerande match i hemmaderbyt mot Landskrona BoIS, förklarar han.

Det är lätt att berömma Eskilsspelare denna dag. Alla får klart godkänt. Extra plus till Pontus Löfvenmark, Jonatan Persson, Philip Petersson, och Casper Seger som slet berömvärt.

Startelvan:

Pontus Löfvenmark - Mathias Unkuri, Jonatan Persson, Victor Wahlgren, Jonatan Persson - Filip Egger (77 Oliver Åkerman), Philip Petersson, Filip Lundeberg, Casper Seger - Jesper Lundborg (80 Alex Simovski), Emil Åberg.

Text och bild: Lasse Möller

Stabil seger mot Olympic2024-02-24 15:55
Skador och sjukdom oroar2023-09-29 09:16
Sent mål sänkte Eskils2023-05-12 22:19
Oavgjort mot Lund2023-02-11 16:50
Ny förlust för Eskils2022-09-24 18:54
Eskils utslaget ur DM2022-08-17 23:31
IK Tord - Eskilsminne IF2021-11-20 08:00