Trubbigt Eskils förlorade mot Lund
2019-08-08 11:13
Bildburken.se
Det var två spända lag som startade matchen på Harlyckan. Båda lagens utsatta position i tabellen syntes markant då publiken fick se en väldigt avvaktande inledning. I en match med väldigt få målchanser gjorde dock Lunds BK i inledningen av andra halvlek matchens enda mål som skulle räcka för en Lundaseger.
I en trög start på matchen fick Casper Seger iväg ett bra skott som tippades över av Jacob Tånnander i Lundmålet. Det avslutet var i princip den enda farligheten som Eskils fick fram i första halvlek. Eskils hade svårt att etablera något ordnat anfallsspel och det egna bollinnehavet fanns mest på egen planhalva. Pontus Löfvenmark i målet fick sträcka ut ett par gånger då bl a Viktor Wernersson avslutade nära mål efter 25 minuter.
Lund var något starkare då de kändes farligare och hade bättre linjer i sitt anfallsspel. 0-0 i paus med fördel Lunds BK.
Redan efter 3 minuter av andra tog Lund ledningen på ett välplacerat skott av Jesper Möller. Detta efter svaga prestationer i ett samlat Eskilslag. Lund backade ner och Eskils fick ett större bollinnehav ju längre matchen gick. Bästa chanserna hade Noah Christoffersson som nickade från nära håll i 70 minuten och ett kanonläge som han sköt över i 89 minuten. Eskils försökte forcera med många inlägg och längre bollar diagonalt i straffområdet med Lunds mittbackspar tog hand om i princip allt och var säkerheten själv.
Det saknades djupledsspel och kreativitet hos Eskilslaget som hade förtvivlat svårt att få fram de heta chanserna.
En tung förlust i en viktig match men det finns inget annat än att fortsätta jobba hårt och hålla huvudet högt.
Nästa möjlighet för detta är bortamatchen mot Kristianstad FC på måndagkväll.

Stabil seger mot Olympic2024-02-24 15:55
Skador och sjukdom oroar2023-09-29 09:16
Sent mål sänkte Eskils2023-05-12 22:19
Oavgjort mot Lund2023-02-11 16:50
Ny förlust för Eskils2022-09-24 18:54
Eskils utslaget ur DM2022-08-17 23:31
IK Tord - Eskilsminne IF2021-11-20 08:00
Mållöst i Torslanda2021-09-18 18:12