Serie:Div 1 Södra, herrar
Samling:14:00
Tidig utvisning ställde till det mot Utsikten
2019-09-02 14:28
Med tre raka matcher utan förlust i seriespelet och en cupskalp mot Norrby i bagaget åkte Eskilsminne upp till Göteborg och Ruddalen med gott självförtroende för match mot topplaget Utsiktens BK. Eskils tvingades dock att spela stora delar av matchen med tio man efter ett hårt dömt rött kort redan i slutet av den första halvleken.
Utsikten satte direkt från start sin prägel på matchen med ett bra kortpassningsspel samtidigt som Eskilsminne låg rätt och gjorde det svårt för motståndarna. Hemmalagets Joakim Olausson visade dock att han har bra tryck i vänsterfoten när han efter bara 11 minuter drog iväg ett långskott som hittade raka vägen upp i Pontus Löfvenmarks västra kryss och 1-0 var ett faktum. Målet röstades också fram som veckans mål i Ettanfotboll, vilket skvallrar om att det inte var mycket för Löfvenmark att göra på det skottet.

Eskilsminne åt sig in i matchen och i slutet av första började man hitta fram i boxen och skapa chanser som dock inte resulterade i något. I den 42:a matchminuten fick dock Filip Egger direkt rött kort efter att ha obstruerat Emir Bosnic på mittplan när han spelade bollen förbi Egger. Krocken tog illa på Bosnic som föll till marken och domaren bedömde det som en allvarlig förseelse. Eskilsminne-spelarna vädjade uppgivet till domaren, då denna typ av situationer sällan resulterar i utvisning.

I andra halvlek kom Eskils ut med en stark beslutsamhet om att ändå knipa med sig poäng från denna batalj. Hoppet tändes också i den 54:e matchminuten när Emil Åberg fälldes av målvakt Axel Wibrån och domaren pekade på straffpunkten. Casper Seger stegade fram, då ordinarie straffskytt Åberg vilade från smällen, men tyvärr revanscherade sig Wibrån och knep straffen.

Resten av matchen var en svängig historia när Eskilsminne försökte trycka framåt trots det reducerade manskapet, samtidigt som Utsikten försökte ställa om och stänga matchen. Spiken i kistan kom på tilläggstid när ovan nämnda Emir Bosnic nickade in 2-0 på en retur i en av sina omställningar.

Vi tar med oss en stark vilja och en bra laginsats trots en man mindre och ser istället fram emot nästa helg när serieledande Ljungskile SK besöker Harlyckan. Lördag 7/9 14:00 sparkas matchen igång på Harlyckans IP. Välkomna då!

Bild: Bildburken.se