Serie:Div 1 Södra, herrar
Samling:13:00
Förlust mot serieledarna efter tidigt underläge
2019-09-07 17:50

Serieledande Ljungskile SK reste till Helsingborg och Harlyckan med ett sprudlande självförtroende efter förkrossande 9–0 mot Oskarshamns AIK i ett målkalas utan dess like i den förra omgången. Eskilsminne IF bjöd på bättre motstånd i en jämn match där de stora målchanserna dock saknades.

Anrika Ljungskile SK var inför säsongen storfavorit att kamma hem seriesegern i Division 1 Södra efter många meriterade nyförvärv in i truppen i sin strävan att nå Superettan. Laget har hittills också infriat förväntningarna och parkerade inför denna omgång på en förstaplats med hela fem poängs marginal ner till tvåan Skövde AIK.

Det grönklädda laget från Bohuslän tog också kommandot direkt i matchen och bjöd på ett snabbt och effektivt passningsspel som tvingade Eskilsspelarna att kriga hårt för att hålla motståndarna borta från Filiph Bodenäs i målet. Redan i den 15:e minuten visade dock Jesper Jonasson Westermark varför han leder seriens skytteliga när han gjorde sitt 17:e mål för säsongen. Westermark slet sig loss från sin bevakning på en perfekt slagen hörna och kunde ohotad nicka in 0–1 för gästerna.

Spelet jämnade ut sig allteftersom och då de tre tidigare mötena lagen emellan slutat 1–1, gick Eskilsminne till halvtidsvila med gott hopp om att kunna hämta ikapp underläget i den andra halvleken.

Matchen fortsatte att vara jämn och lagen bytte bollinnehav med varandra utan att skapa de där riktigt skarpa målchanserna. I halvlekens andra del lade hemmalaget däremot i en högre växel och började sin jakt på kvittering på allvar. Ofta var det en för dagen pigg Mathias Unkuri som med rappa steg flög fram från sin högerbacksposition och hittade farliga inlägg. Två gånger gick också Eskilsspelare i form av Noel Mbo och Emil Åberg omkull och vädjade om straffspark, men domaren gjorde rätt som friade.

I slutskedet av matchen forcerade Eskils ytterligare och skapade tryck mot gästernas mål genom längre bollar bakifrån mot inbytte mittbacken Jonatan Olsson som för dagen agerade targetspelare. Detta passade dock Ljungskiles duktiga mittlås bra och allt som oftast lyckades de nicka bort bollen till säkerhet. Eskils pressade på hela vägen in till slutsignalen, men kvitteringen uteblev dessvärre och 0-1 stod sig matchen ut.

Nästa helg väntar ny hemmamatch när Jönköpingslaget Assyriska IK kommer på besök. Välkomna till Harlyckan på söndag 15/9 klockan 15:00!