Serie:Div 1 Södra, herrar
Samling:13:00
Krigarinsats bakom tre nya poäng
2019-10-05 16:36

Nykomlingen och göteborgslaget Lindome GIF gästade under lördagen Harlyckans IP för match mot formstarka Eskilsminne IF. Vårens möte mellan lagen slutade 0–0 i en jämn match sedan Eskilsminne fått en utvisning tidigt i den andra halvleken. Det skulle bli en målsnål historia även idag, men Eskilsminne kunde ta alla tre poäng efter att Noel Mbo gjort matchens enda mål i slutet av den fösta halvleken.

Efter en fin period med tre raka segrar, bland annat mot topplagen Ljungskile SK och Skövde AIK, fick Lindome GIF:s svit ett abrupt slut senast i derbyt mot Utsiktens BK när de förlorade klart med 3–0. Det var således ett heltaggat bortalag som kom på besök och ville hitta tillbaka till vinnarspåret. Eskilsminne kom dock från en stark bortaseger mot Oskarshamn senast och har haft en bra form överlag efter sommaruppehållet.

Lindome är ett väldigt spelande lag som gärna håller bollen inom laget och den första halvleken var en jämn historia med två lag som försökte spela runt bollen. Lagen hade några chanser var, men båda målvakterna stod upp bra och kunde freda sina mål på ett fint sätt. I en period med bollinnehav för gästerna kunde Eskilsminne dock bryta och bjuda på ett mycket fint anfall i slutet av den först halvleken. Eskils bytte kant från vänster till höger ut på en brett ståendes Mathias Unkuri som förlängde bollen i djupet på Jesper Larsson som hittade in med ett hårt inspel längs marken fram till en ensam Noel Mbo som fick en fot på bollen. Målvakten var dock snabbt nere och parerade, men inte bättre än att bollen kom tillbaka till Mbo som kunde peta bollen i mål via stolpen i den 40:e matchminuten.

I den andra halvleken tog Lindome över mer och mer ju längre matchen gick och hade ett väldigt stort bollinnehav. Ständigt försökte man kombinera sig igenom det kompakta hemmalaget genom väggspel och finurliga passningar centralt i banan. Eskilsminne stod dock upp genom en väldigt stark laginsats och samtliga tio utespelare löpte febrilt utan boll och offrade sig hela tiden för att blockera skott eller hinna först in i situationerna. Mittbacken Victor Wahlgren var för dagen strålande och var härföraren som visade vägen i en mycket stark krigarinsats från det gulblå laget.

Lindome tryckte på mer och mer samtidigt som klockan började ticka snabbt iväg för gästerna. Eskilsminne stack upp i kontringar men precis som för gästernas del saknades kvalitén i den sista passningen, vilket gjorde att de riktigt stora chanserna saknades även om publiken bjöds på många så kallade ”nästanlägen”. 1-0 stod sig matchen ut och Eskilsminne kunde pusta ut och konstatera att man tagit en ny stark och viktig seger i en mycket jämn tabell.

Nästa vecka väntar ny hemmamatch när toppjagande Skövde AIK gästar Harlyckans IP. Avspark lördagen den 12 oktober klockan 15:00. Välkomna då!