Serie:Div 1 Södra, herrar
Samling:14:00
Tredje raka för ett formtoppat Eskilsminne
2019-10-12 18:24

Eskilsminne IF har fått upp farten rejält och kunde under lördagen ta sin tredje raka trepoängare när toppjagande Skövde AIK var på besök. En intensiv tillställning med många heta målchanser åt båda håll slutade till slut 2–0 efter mål från yttermittfältarna Isak Petersson och Jesper Larsson.

Skövde AIK har stått för en bra säsong och jagar alltjämt Landskrona BoIS i tabelltoppen för att försöka nå en kvalplats bakom seriesuveränen Ljungskile SK som går mot titeln. Skövde kom dock till spel med fem raka matcher utan seger och med endast fyra matcher kvar var de nu piskade att vinna för att ha fortsatt häng på kvalplatsen. Eskilsminne IF har däremot varit ett svårslaget lag efter sommaruppehållet och med två raka segrar i ryggen var det en svårtippad match på förhand.

Eskilsminne intog direkt från start ett lågt utgångsläge i sin press och Skövde tilläts spela runt bollen. Ändå var det Eskils som stod för nästan alla farligheter i den första halvleken när man stack upp med pigga ben i kontringar och det kändes tydligt att Eskilsminne var det hetare laget idag och ville mest. Trots flera fina chanser för hemmalaget gick vi till halvtidsvila med 0–0 på resultattavlan. Spelet hade jämnat ut sig allteftersom och en spännande andra halvlek väntade.

Eskilsminne tog tag i spelet direkt i den andra halvleken och de första femton minuterna tillhörde hemmalaget. I matchminut 49’ vände Filip Egger på spelet och hittade ut till Isak Petersson till vänster strax utanför straffområdet. Petersson utmanade sin försvarare och tog sig runt nästan ända ner till sidlinjen innan han vände upp och sköt bollen via en Skövde-försvarare och in i mål. Bara fyra minuter senare vräktes Emil Åberg omkull till höger utanför straffområdet. Mathias Unkuri slog frisparken och hittade Jesper Larsson som slitit sig fri från sin markering och kunde med en klockren bredsida skjuta in 2–0 snyggt på volley. Jesper Larsson som för övrigt stod för en beundransvärd arbetsinsats matchen igenom på sin högerkant.

Med 30 minuter kvar av matchen tog Skövde över och började jaga en reducering. Resten av matchen följde i princip samma mönster med ett spelövertag för Skövde som varvades med farliga Eskilskontringar. Skövde radade också upp fina målchanser och reduceringen hängde vid ett flertal gånger i luften, men Pontus Löfvenmark hade stängt butiken med god hjälp från ett uppoffrande Eskils-försvar. Detta innebar att det förvånansvärt nog inte blev fler mål i matchen och Eskils fick återigen sjunga segersång.

Nu väntar Landskrona BoIS i ett hett derby på bortaplan i nästa omgång. Söndagen den 20:e oktober klockan 16:00 är det dags och vi hoppas att vi är många som åker ner för att stötta laget. Landskrona BoIS bjuder samtidigt in Eskilsminnes samtliga ungdomslag, både spelare och ledare, till matchen och sittplatsbiljetter på en egen Eskils-sektion finns att hämta ut i Eskilsminnes klubbstuga vid intresse.