SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Herr A
Eskilsminne IF - FC Trollhättan
 
  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 26 oktober, 14:00
Plats:Harlyckans IP 1
Serie:Div 1 Södra, herrar
Samling:13:00
Vinst mot Trollhättan och säkrat kontrakt i division 1
2019-10-27 15:41

Gästerna FC Trollhättan var länge involverade i toppstriden, men hade inför lördagens match inte längre någon chans att nå kvalspelet. Eskilsminne IF var däremot piskade att vinna för att inte riskera att hamna på negativ kvalplats. En stark insats från hemmalaget gav till slut en uddamålsseger som i kombination med andra resultat i omgången innebar ett säkrat kontrakt och spel i division 1 även 2020.

Eskilsminne IF visade direkt från start att man minsann tänkte ta med sig tre poäng från dagens fight och såg oerhört motiverade ut när man tog tag i taktpinnen. Publiken fick se ett kraftig bollinnehav för Eskils medan FC Trollhättan föll ner extremt lågt i ett 5-4-1. Redan i den tionde matchminuten kunde dock Trollhättan något otippat ta ledningen efter att ha fått en frispark precis utanför straffområdeslinjen. Albinot Rexhepis sköt hårt och lågt, och med en touch på en Eskilsfot i muren var Pontus Löfvenmark chanslös i målet.  

 

Eskils lät sig dock inte slås ner av detta utan fortsatte trumma på. Redan i matchminut 18’ stod det 1–1 på matchtavlan sedan Noel Mbo utjämnat. Isak Petersson kom först på en snål målvaktsrensning och nickade fram till Noel Mbo som snurrade upp sin försvarare både en och två gånger innan han dundrade in kvitteringsmålet. Efter dryga 30 minuter spelade hade Eskils radat upp fyra hundraprocentiga målchanser och känslan var att vi skulle få se ett ledningsmål redan innan halvtidsvilan, men Trollhättan redde ut stormen och jämnade ut spelet allteftersom.

 

I den andra halvleken gick Eskilsminne för ledningsmålet och det var tydligt att man ville vinna mest av de båda lagen idag. Trollhättan varierade sitt låga utgångsläge med en högre och mer aggressiv press, men Eskils spelade sig gång på gång skickligt ur pressen. I matchminut 60’ skickade Jesper Larsson in ett fint inlägg från sin högerkant över samtliga spelare och på bortre stolpen dök Isak Petersson upp med en slängnick och 2–1 var ett faktum. Ett fint samspel mellan de båda yttermittfältarna.

 

De sista 20 minuterna tog Trollhättan över matchbilden och började jaga en kvittering allt mer intensivt. Framförallt kändes det ofta väldigt farligt på deras hörnor, men Eskils fick till slut bort bollen varje gång. Det var många nervösa Eskilsfans som ivrigt väntade på slutsignalen när bollen i den 93:e matchminuten damp ner framför fötterna på Trollhättans Adam Engelbrektsson efter en misslyckad nedtagning från en Eskilsförsvarare. Engelbrektsson slet sig fri och hemmapubliken höll andan när han sköt ett hårt skott till vänster och förbi Pontus Löfvenmark som sträckte ut, men bollen smet precis utanför stolpen. Med hjärtat i halsgropen fick Eskilsspelarna lyssna till slutsignalen och kunde pusta ut. Samtidigt nåddes Harlyckans IP av informationen att Lindome GIF – Oskarshamns AIK slutat 0–0, vilket betydde att dagens seger innebar att kontraktet i division 1 äntligen var säkrat efter en lång kamp i bottenstriden.

 

Det var en motig vår för Eskilsminne IF, men laget reste sig och gick segrande ur bottenstriden som länge såg mörk ut. I höst har man visat stor styrka och varit ett av seriens allra starkaste lag, vilket ger en stor framtidstro inför nästa säsong. I den avslutande omgången reser Eskils norrut för match mot Tvååkers IF och kan vid vinst till och med ta sig upp på den övre halvan av tabellen, vilket ytterligare konstaterar hur jämn årets division 1-serie faktiskt varit.

 

Startelva:

Emil Åberg – Noel Mbo (ut 85)

Isak Petersson – Filip Egger (ut 83) – Pasi Prudence – Jesper Larsson

Jonatan Persson – Victor Wahlgren – Carl Thulin – Mathias Unkuri

Pontus Löfvenmark

 

Avbytare:

Filip Bodenäs

Jonatan Olsson

Alex Simovski

Filip Lundeberg (in 83)

Casper Seger 

Jesper Lundborg 

Noah Christoffersson (in 85)

 

Bild: Bildburken.se


<< Tillbaka