Serie:Div 1 Södra, herrar
Samling:13:00
Snöplig förlust mot Tvååker
2019-11-02 16:14
Eskilsminne IF och Tvååkers IF har en historia av jämna och tuffa matcher de senaste åren. I dagens match uppe i Halland i seriens avslutande omgång var dock Eskilsminne det klart bättre laget och radade upp målchanser, men fick ändå åka hem utan poäng sedan Rasmus Larsson skjutit hem alla tre poäng till Tvååker i matchens sista minuter.

Matchen började något krampaktigt och de första 10-15 minuterna var ett ställningskrig på mittplan där lagen bytte bollinnehav med varandra. Successivt började Eskilsminne ta över matchen allt mer och Isak Petersson fick ett jätteläge att ge Eskils ledningen när Noah Christoffersson i den 27:e matchminuten bröt in i straffområdet och serverade honom ett öppet mål, men Isak tog istället emot bollen och väntade in, och skotten hamnade sedan utanför stolpen.

I matchminut 35 var det dags igen när Eskils ställde om i ett tre mot två-läge och Emil Åberg spelade ut till vänster till Isak Petersson som denna gången sköt strax över. 0-0 skulle stå sig halvleken ut och vi gick till halvtidsvila med en stor förhoppning om att Eskilsminne skulle kunna vinna matchen, eftersom Tvååker hade väldigt svårt att skapa något av värde.

Den andra halvleken fortsatte med ett spelmässigt övertag för Eskilsminne och hela halvleken var en kavalkad av målchanser för Eskils. I den 49:e matchminuten får Isak Petersson möjligheten igen på ett inlägg från Emil Åberg, men nicken landar uppe på nättaket. Några minuter senare håller Tvååker på att ställa till det för sig själva när målvakten rensar mitt på egen försvarare och bollen dimper ner framför Emil Åberg. Målvakten hinner dock reparera sitt misstag och kastar sig fram innan Emil hinner få iväg skottet.

Efter en tilltrasslad situation på en frispark från högerkanten dimper bollen ner framför Noah Christoffersson som får iväg ett hårt lågt skott som passerar målvakten, men en försvarare gör en snygg benparad och hemmalaget lyckas alltjämt freda sitt mål.

Halvvägs in i den andra halvleken börjar Tvååker komma runt lite mer på kanterna och lyckas få till några halvfarligheter på inlägg och fasta situationer, men de riktigt heta chanserna fortsätter att utebli för hemmalaget.

I den 75:e matchminuten tar sig Filip Egger in i straffområdet och vrider och vänder på sin motståndare innan han hittar in till Emil Åberg som klipper till på ett tillslag, men målvakten gör en bra räddning. I den 89:e matchminuten hittar Emil Åberg sedan fram med en djupledsboll till inbytte Casper Seger som tar ner bollen på bröstet och försöker lyfta bollen framför en utrustande målvakt som lyckas knipa bollen istället. 30 sekunder senare ligger bollen i Eskilsminnes nätmaskor efter ett snabbt Tvååker-anfall där Pontus Löfvenmark först räddar det första skottet från nära håll, men på returen står en fri Rasmus Larsson och kan lägga in bollen i mål.

Eskils gav dock inte sig och när matchklockan precis hade tickat upp på 90 spelade minuter hittar Jonatan Persson in med ett inlägg till Noah Christoffersson som tar ner bollen perfekt till Emil Åberg som skjuter bollen stenhårt i stolpen. 1-0 skulle dock stå sig matchen ut och Eskils fick se sig besegrade i den sista matchen för denna säsong.

Vi summerar säsongen med en niondeplats till slut och spelarna får nu ett välförtjänt speluppehåll efter en intensiv och pressad höst, där laget stått för en mycket stark prestation och räddat upp kontraktet efter en tung vår. Nu ser vi fram emot lottningen i Svenska Cupen längre fram och sedan ett riktigt bra 2020 med både spel i Svenska Cupen och en ny division 1-säsong.