Plats:Fridhemsparken, Ängelholm Konstgräs
Serie:Träningsmatcher Div.1-2
Samling:12:00
Oavgjort i Ängelholm
2020-02-08 17:48
Säsongen har precis dragit i gång och det var idag två lag som sakta men säkert försöker bygga ihop sina lag och hitta serieformen, precis som sig bör då det är först när seriematcherna startar som det ska vara på topp. Lördagens träningsmatch borta mot ett aggressivt och heltänt Ängelholms FF slutade 1-1 (0-0) efter en förhållandevis chansfattig drabbning.
På en blåsig konstgräsplan intill Rögles hemmaarena gavs de båda lagen ingen riktig chans att spela någon bländade fotboll. Det enda som värmde något första halvlek var solen som kändes behaglig om man stod i lä.

Direkt från avspark satsade hemmaspelarna hårt och målmedvetet. Man jagade på varandra och spelade riktigt aggressivt. Eskils hade problem att hitta rytmen och få tag i taktpinnen. Dessutom var det synnerligen sparsamt med chanser framåt.

Bakåt blev det farligt ett par gånger men nye målvakten Adam Larsson - som fick stå hela matchen då Pontus Löfvenmark inte lyckades bli spelklar efter sin skada - svarade för vaket och lugnt spel.

Efter paus blev det en klar uppryckning i Eskils. Laget tog tag i spelet och dominerade matchen. Årets första mål skulle också komma till slut. I den 60 minuten var det dags.

Nyförvärvet från Laholm - Gjenis Zeqiri - tar sig in i straffområdet från vänsterkanten. Han täckte bollen och tog sig runt ett par-tre spelare innan han dundrade in 0-1. Gjenis är värvad för sin målfarlighet och träningsmatcherna är ett väldigt bra tillfälle att smyga igång sig in i Division 1-tempot.

Eskils fortsatte dominera och skapa chanser men så kom kallduschen. I den 74 minuten fick ÄFF till sitt första riktiga organiserade anfall i andra halvlek och fullföljde detta genom att göra ett snyggt kvitteringsmål.

Mot slutet kom ÄFF tillbaka igen och fick mera att säga till och men matchen slutade 1-1.

För Eskils kan det bli en kostsam träningsmatch dock. För tidigt i första halvlek fick Calle Thulin med stor sannolikhet en skada på ena lårets baksida. I andra halvlek fick Marcus Nilsson känning och fick lämna planen.

- När sedan dessutom Victor Wahlgren blev utvisad hade vi till slut inga mittbackar kvar, sa tränare Mattias Lindström efter matchen.

- Calles skada får vi kolla upp snabbt i veckan. Den vågar jag inte uttala mig om nu, tillägger han.

Victors utvisning påverkade inte antalet spelare på plan ska tilläggas. Eskils fick fortsätta med elva man, däremot spelade Eskils med tio man sista tio ändå efter att Marcus Nilsson gått av med sin känning.

Om vi ska lyfta fram några spelare i denna match är det främst Filip Egger som svarade för en stark insats på mittfältet och han fick även hoppa in som mittback när Eskilsspelarna fick lämna in för utvisning och skador. Plus även till Adam Larsson som gör en trygg och stabil insats i mål.

- Det var ingen bra match. Den var tuff och stundtals aggressiv. ÄFF har ett bra lag och de visade det i dag. Det är nog trots allt rättvist med 1-1 som jag ser det, sa Mattias.

Text och bild: Lasse Möller