Serie:Träningsmatcher Ettan 2020
Samling:11:00
Mållöst i gräspremiären mot Ängelholm
2020-03-28 15:21
Eskilsminne IF mötte idag Ängelholms FF för andra gången denna försäsong och precis som i den första matchen handlade det en jämn batalj som slutade oavgjort. Denna gång blev det en mållös historia på Västergårds IP och det var också årets gräspremiär för de båda lagen.
Ängelholms FF inledde matchen starkt och de första tio minuterna tillhörde gästerna innan Eskilsminne IF (för dagen i svarta ställ) kunde komma in i matchen och spelet jämnades ut lite under halvlekens gång. Första halvlek var dock en chansfattig historia, men Eskils kunde så när ta ledningen i halvlekens sista minut när Filip Ottosson servade en fin frispark in i straffområdet som hittade Emil Åberg, men skottet gick över. I övrigt var det inte mycket fler chanser än några skott utifrån från båda lagen.

Den andra halvleken inleddes med en ny chans för Emil Åberg genom ett farligt skott. Eskilsminne började sedan ta tag i matchen och började rulla runt när man hade börjat lyckas bemästra den inte helt överraskat svårspelade planen. Ängelholm stack dock upp emellanåt och Lowe Ohlander höll på att springa sig helt ren i mitten av halvleken, men fick inte ordning på skottet. Eskils var sedan nära att ta ledningen i matchminut 70 när mittbacken Linus Persson nickade en hörna tätt över.

Matchen förblev dock mållös och mest glädjande idag var nog att vi var ute på gräs igen efter en lång vinter på konstgräset.

- Det var en svårspelad match på grund av en oberäknelig vind och 0-0 får betraktas som ett rättvist resultat. ÄFF hade det mesta i första halvlek och vi var bättre i den andra, säger Eskilstränaren Mattias Lindström.

- Matchen var en ordentlig fysisk genomkörare där det mest positiva för vår del vara att vi i princip inte släppte till något bakåt, förklarar han.

Eskils spelade första halvlek med Carl Thulin och Victor Wahlgren som mittlås medan Mattias ändrade i andra så Linus Persson och Victor Wahlgren spelade tillsammans.

- Jag är mycket nöjd med båda konstellationerna. Jag bytte eftersom Calle varit skadad och vi får ta det lugnt med honom i uppstarten, säger Mattias.

- Nu kommer vi ta det lugnt med den fysiska fotbollsträningen fram till den 6 april. Den kommande veckan blir det fokus på gruppdynamik och teori i två pass. Men sedan är det full fart igen. Jag filar just nu på alternativ till träningsmotståndare och det hoppas jag klarnar i veckan, slutar han.