Eskilsminne föll tungt mot Landskrona BoIS
2020-04-10 17:30
Trots strålande solsken och en perfekt naturgräsmatta på Landskrona IP blev det ingen trevlig Långfredag för Eskilsminne IF:s herrar. Hemmalaget Landskrona BoIS vann matchen med 5-0 (3-0) efter en rasande start från hemmalaget med 2-0 redan efter tio spelade minuter. Eskils hämtade sig aldrig riktigt från den tunga starten och hemmalaget fortsatte trumma på matchen igenom.
Efter ett sparsamt matchande den senaste månaden hade vi förväntat oss en inspirerande insats från två seriekonkurrenter. Men det stod klart ganska tidigt att denna dagen tillhörde BoIS.

- Vi var inte närvarande. Inte påkopplade i den här matchen. Vi är varken nöjda med resultat eller med prestationen, sa Eskils assisterande tränare André Petersson direkt efter matchen.

- Det var BoIS-spelarna som visade vilja och inställning. Vi mötte ett bra lag men vi måste kunna bättre än så här, tillade han.

Inför tomma läktare inledde BoIS med att göra 1-0 redan i 5 minuten. En helt omarkerad Niklas Nielsen kunde ohotad gå upp och nicka in en perfekt högerinlägg från Dennis Olofsson.

Bara fem minuter senare var det dags för 2-0 då Sumar Almadjed slår en passning som skär genom hela Eskils mittfält och når Filip Olsson som från långt håll skjuter bollen i mål via Pontus Löfvenmarks vänstra stolpe.

BoIS hinner med att göra 3-0 i trösta halvlek då Niklas Nielsen får en straffspark tillskänks av domaren sedan han slagit en rundpall i luften och ramlat. Som lök på laxen åker Jonathan Persson på en varning i situationen. 3-0 för Linus Olsson på straffen.

Efter paus valde Mattias Lindström att låta startelvan vara kvar på plan medan BoIS bytte nio spelare. Trots rotationen slog inte BoIS av på takten. I 60 minuten kunde Sumar Almadjed dundra in 4-0 i bortre krysset sedan Patrick Nwadike serverat honom ett perfekt inlägg från högerkanten.

I den 70 minuten serverade Nwadike Hampus Fehrm ett friläge och den unge talangen förvaltade detta på bästa sätt genom att göra 5-0.

- Jag tycker att det fanns ljuspunkter i första halvlek då vi kunde etablera ett tryck på BoIS-försvaret vid några tillfällen. Vi kunde behålla trycket länge, men det var alldeles för få tillfällen och vi skapade inga direkta chanser, säger André.

Eskils bästa chans i första halvlek kom redan efter ett par minuter då Jonathan Persson lyfte in ett bra inlägg från vänsterkanten men tyvärr så fick inte Isak Petersson träff på bollen. I andra halvlek hade Eskils sin bästa chans i form av en nick på hörna av Emil Åberg men där räddade Patrick Nwadike på mållinjen.

Det var sparsmakat med vilja och inställning i Eskils denna dag. Plus dock till Mathias Unkuri, Isak Petersson och inhopparen Casper seger som tog för sig. Casper kom in med ytterligare ett antal Eskilsspelare med 35 minuter kvar.

Närmast väntar nu träningsmatch hemma på Harlyckan nästa lördag den 18 april mot Olympic.

Bild: Bildburken.se

Stabil seger mot Olympic2024-02-24 15:55
Skador och sjukdom oroar2023-09-29 09:16
Sent mål sänkte Eskils2023-05-12 22:19
Oavgjort mot Lund2023-02-11 16:50
Ny förlust för Eskils2022-09-24 18:54
Eskils utslaget ur DM2022-08-17 23:31
IK Tord - Eskilsminne IF2021-11-20 08:00