Serie:Ettan Södra 2020
Samling:13:00
Tuff seriepremiär mot Lindome
2020-06-14 18:48
Förlust med 0-2 (0-1) och mittfältsgeneralen Filip Ottosson utvisad efter två gula kort. Säsongspremiären för Eskilsminne IF:s herrar blev minst sagt en tuff historia. Gästande Lindome GIF visade sig vara effektivare när det gällde att ta tillvara sina målchanser. Eskils saknade definitivt inte öppna chanser men tyvärr var skärpan i avsluten mycket svag.
I underbart sommarväder - om än på en något blåsig Harlyckan - var det Eskils som öppnade bäst. Laget tog ett bastant tag om spelet men skapade inte någon direkt farlig chans. När spelövertaget inte gav resultat så kunde Lindome ta över initiativet och skapade en farlig chans i 7 minuten men inspelet från höger gick förbi hela Eskilsförsvaret och målvakten Pontus Löfvenmark.

Men i 11 minuten small det. Lindome iscensatte en av sina många omställningar i första halvlek och sprang mer eller mindre ifrån Eskilsspelarna. Bollen gick från högerkanten in mot straffområdets vänstra del där Ajdin Zeljkovics mötte bollen och sköt den distinkt i Pontus vänstra burgavel. Ett snygg avslut där man dock kunde förväntat sig mer av Eskils försvarsspel.

Lindome dominerade spelet men det dröjde tills 27 minuten innan laget vaskade fram ett vasst avslut där dock Pontus Löfvenmak var på sin vakt och avstyrde.

I 34 minuten kom en första het chans för Eskils. Dock kunde en Lindomespelare kasta sig över bollen och med hjälp av sin målvakt ex-allsvenske John Alvbåge reda ut situationen.

I den 37 minuten kom dock det Eskils för gyllene läget i första halvlek men Dennis Olsson avslut blev alltför tamt för Alvbåge.

Eskils kom ut som ett nytt lag i andra halvlek. Laget klev fram och visade upp betydligt bättre fysiskt spel och redan i 46 minuten skapade man matchens klaraste målsituation där nyförvärvet och Division 1-debutanten Gjenis Zeqiri spelade in bollen från högerkanten till Jesper Lundborg som dock inte kunde sätta bollen i tomt mål.

Två minuter senare hade Isak Petersson ett bra avslut utanför efter en snabb omställning av Eskils.

I den 51 minuten fick Filip Ottosson en varning för ojuste spel och i den 70 minuten var det dags igen. Nu blev färgen på kortet rött och uppförsbacken betydligt brantare för Eskils. Trots motgången jobbade hemmalaget på bra och det märktes klart att försäsongsträningen hade gett resultat. Eskilsspelarna var fortsatt på tårna medan gästerna började mattas och bytte flitigt in sina fem reserver.

Men när Eskils öppnade sig för att skaffa läge framåt kunde inhoppande Robert Lipovac göra 0-2. I den 83 minuten drog han bollen snyggt i Pontus Lövenmarks högra kryss. Helt utan chans för hemmamålvakten.

- Det var en tråkig premiär med både förlust och utvisning men så är livet. Jag tycker vi stod upp bra spelmässigt i den andra halvleken men vi kan inte missa klara målchanser om vi vill ta poäng, sa tränare Mattias Lindström.

- Vi har inget att skylla på. Det är bara att ta nya tag mot Landskrona i veckan och sedan har vi en ny match nästa helg. Det blir tufft det vet vi. Tyvärr är Casper Seger borta hela första halvan av serien liksom Alexander Engholm, men Linus Persson är dock tillbaka i träning i veckan, tror Mattias.

Gjenis Zeqiri gjorde liksom inhoppande Mohammed Hleihel Division 1-debut denna dag.

- För mig personligen så gick det väl ganska bra. Jag kände att jag växte in i tempot och matchen efter hand som den led, sa Gjennis.

- Synd bara att vi inte kunde sätta någon av våra chanser. Nu får vi inrikta oss på att försöka ta revansch på Landskrona BoIS, tillade han.

Eskils laguppställning: Pontus Löfvenmark - Jesper Larsson, Carl Thulin, Victor Wahlgren, Jonatan Persson - Isak Petersson (73 Filip Lundeberg), Yonathan Getachew, Filip Ottosson (utvisad 70 min), Dennis Olsson (73 Filip Egger) - Jesper Lundborg (83 Mohammed Hleihel), Gjenis Zeqiri (64 Emil Åberg).

Text: Lasse Möller
Bild: Bildburken.se