Serie:Ettan Södra 2020
Samling:15:00
Förlust i Göteborg mot starkt Utsikten
2020-08-22 19:46
Eskilsminne IF reste under lördagen till Göteborg för att ta sig an topplaget Utsiktens BK på Ruddalens konstgräsplan. Hemmalaget inledde bäst och skulle också rättvist gå upp till en tvåmålsledning i första halvlek, men Eskils reste sig i andra och matchen utvecklades till en jämn historia som dock slutade 3–2 (3-1) till hemmalaget.

Den första halvleken inleddes ganska oordnat från båda lagen med många felpass, men Utsikten tog över spelet allteftersom. Redan efter sju spelade minuter testade hemmalaget Pontus Löfvenmark i målet som dock kunde rädda två gånger om. Bara fem minuter senare låg bollen i nätet bakom honom sedan de kommit runt på högerkanten och hittat in till en omarkerad Karl Bohm som kallt placerade in bollen till 1–0.

Efter målet har Eskils två bra chanser när först Isak Petersson rundar målvakten och skjuter ett för löst skott som backarna täcker upp, och sedan Filip Lundeberg skjuter tätt utanför några minuter senare när han testar från distans. I den 21:e matchminuten kunde Eskils dock kvittera efter att Mathias Unkuri lyft in en boll i straffområdet till en djupledslöpande Emil Åberg som bombade in 1–1.

En kvart senare kunde hemmalaget ta ledningen på nytt när duktige Alexander Angelin bröt in från kanten och böjde in ett hårt skott i bortre hörnet. Bara några minuter senare stod det 3–1 på tavlan efter att en mittback fått driva upp bollen ohotad lite för länge och kunde hitta en perfekt genomskärare fram till Lucas Hedlund som rundade Pontus Löfvenmark i målet och retfullt lade in bollen i öppet mål. Ett volleyskott i slutminuterna kunde utökat ledningen, men skottet gick över och 3–1 stod sig halvleken ut.

-       Tittar man på första halvlek och matchen i sin helhet finns det fortfarande perioder där vi måste höja upp vår lägstanivå. Framförallt på målen blir det lite för avvaktande och passivt. Vi behöver stå i och bli mer aggressiva och beslutsamma i enskilda situationer på banan, säger huvudtränare André Petersson efter matchen.

Efter halvtidspausen kom Eskilsminne dock ut med ett lite högre utgångsläge och en aggressivare press som gav utdelning spelmässigt. Efter några minuter kom Emil Åberg fri, men chippen gick över målet. Tio minuter senare nickar han ner ett inlägg, men målvakten kan rädda. I matchminut 62’ kom till slut en välförtjänt reducering när Filip Ottosson slår en hög frispark från mittplan som Isak Pettersson hinner upp och kan passa in till mittbacken Linus Persson som kan trycka dit den på volley fram till 3-2.

Eskilsminne går sedan för kvitteringen och lyfter upp spelet, men hemmalaget har några riktigt heta chanser i sina omställningar. Eskils har några halvchanser i slutet som är nära att bli någonting, men närmre än ett blockat skott på ett inspel och Isak Peterssons inbrott och skott mitt på målvakten på tilläggstid kommer inte Eskilsminne idag.

-       I andra halvlek får vi lite bättre koll på vårt positionsspel och blir mer aggressiva och funktionsenliga i vårt spel, vilket gör att vi kan börja ställa om på dem. Vi skapar en hel del fina lägen vilket så klart är positivt, men vi behöver sätta dit dem, konstaterar André Petersson.

Eskilsminne får slicka såren och blicka framåt mot nästa helg då man gästas av den nye bekantskapen Linköping City som tidigare år spelat i Norrettan.

-       Nu får vi äntligen en hel träningsvecka efter flera veckor med match mitt i veckan och kan redan nu ladda om för matchen nästa helg mot Linköping. Summerat är det en ganska bra prestation idag och vi får bygga vidare på det, och gå för tre poäng på lördag istället, avslutar André Petersson.

Bild: Bildburken.se