Serie:Ettan Södra 2020
Samling:18:30
Delad pott i Tvååker
2020-09-02 22:27
Efter en tämligen andefattig första halvlek och underläge med 0-1 borta mot Tvååkers IF svarade Eskilsminne IF för en mycket stark uppryckning i andra halvlek och grejade en poäng med mersmak. Matchen slutade 2-2 sedan Eskils först vänt 0-1 till 2-1 genom två mål av Emil Åberg men sedan åkte dit på en kvittering sedan kändes klart onödig. På det stora hela ändå ett klart godkänt resultat.
På konstgräset i Tvååker var det hemmalaget som från början tog hand om initiativet denna kväll. Man lyfte upp och tryckte ner Eskilsspelarna som fick slå ifrån sig och försöka hålla rent framför Pontus Löfvenmark. Detta skötte man bra och efter 15 minuter kunde Eskils ta över initiativet tills olyckan var framme i den 22 minuten.

Eskils tappade bollen ute vid vänstra hörnflaggan till en Tvååkerspelare som fick avancera och slå in bollen centralt i straffområdet där den oturligt studsade på Victor Wahlgren och i mål. Ett synnerligen surt mål när Eskils var på väg att ta tag i taktpinnen på allvar.

Tvååker hade ytterligare ett par-tre möjligheter men men när inte bollen smet utanför plockade Pontus Löfvenmark enkelt de skott som nådde fram.

Eskils kom ut som ett helt nytt lag efter paus. Man tog tag i händelserna och lyfte upp spelet och satte press på hemmalaget. I den 58 minuten kom också utdelningen. Dennis Olsson serverade ett perfekt inlägg från vänsterkanten till Emil Åberg som dök upp och nickade in 1-1 och även svarade för sitt åttonde mål för säsongen.

Tvååker sprattlade till och skapade ett par riktigt vassa chanser men med tur och skicklighet kunde Eskils freda målet.

Inte nog med det - i den 68 minuten höll sig Emil Åberg framme igen och gjorde 1-2 och noterade sig för det nionde seriemålet denna säsong. Återigen var det ett vänsterinlägg från Dennis Olsson som Emil nickade i mål.

Tyvärr blev lyckan bara tre minuter lång då Tvååkers lån från Halmstads BK tämligen ohotad kunde ta sig fram och fastställa slutresultatet till 2-2.

Eskils ska ha all heder av att inte försöka bevaka sin poäng utan satsade verkligen för ett segermål under sista kvarten. Det fanns några ”nästanlägen” men tyvärr så kunde man inte få till det sista som krävdes för tre viktiga poäng.

Känslan är ändå att laget har gjort en kraftig uppryckning och eftersom halva serien återstår finns det definitivt goda möjligheter att avancera i tabellen.

- Det känns lite surt att det bara blev en poäng med tanke på den andrahalvlek vi gjorde. Samtidigt får vi väl kanske ändå betrakta resultatet som rättvist om man ser till spelfördelning och chanser, sa tränare André Petersson efter matchen.

- Jag är mycket nöjd med hur spelarna klev fram efter paus och tog över matchen. Alla spelare gör bra insatser. Naturligtvis måste Emil Åberg och Dennis lyftas fram men även vår 18-årige P19-spelare William Nilsson som kom in och spelade 90 minuter på ett övertygande sätt, säger André.

Frånvarolistan var dessvärre lång i denna tuffa bortamatch - Adam Larsson, Alexander Engholm, Linus Persson, Filip Ottosson, Filip Lundeberg, Jesper Lundborg, Filip Egger, Jesper Larsson och Fredrik Widlund var alla indisponibla. Dessutom spelade bara Marcus ”Mackan” Nilsson bara de sista skälvande minuterna då man inte ville riskera någon skada på honom med tanke på att underlaget var konstgräs. Vi hoppas att skadeläget ljusnar något till söndagens hemmamatch mot Qviding.

Text: Lasse Möller
Bild: Bildburken.se