Matchstart:ons 23 september, 19:00
Plats:Harlyckan 1
Förlösande seger i ”sexpoängsmatch"
2020-09-23 22:42
Sällan har väl segersången ekat så skönt i Eskilsminne IF:s omklädningsrum som efter onsdagskvällens hemmaseger mot Karlskrona med 3-1 (2-1). Eskils vann denna - för att använda ett slitet uttryck - ”sexpoängsmatch” och såg till att ge sig själv ett betydligt bättre utgångsläge inför resten av serien med bara en poäng upp till säker mark.
Eskils tränare André Petersson hade lovat full fart från start men lite överraskande var det gästerna som satte upp ett våldsamt tempo. För Karlskrona var detta ett ångestladdat möte då laget vid en förlust skulle hamna isolerat på jumboplatsen. Redan i 2 minuten skaffade man sig ett målläge som dock rann ut i sanden. Men i den 11 minuten så small det när ett något passivt hemmaförsvar lät Armin Aganovic trycka in 0-1.

Målet blev dock en signal till kraftig uppryckning från Eskils sida. Det rådde ren klasskillnad mellan lagen under resten av halvleken. I 13 minuten drog Filip Ottosson på ett vasst skott som gästernas målvakt tippade till en av hemmalagets tio hörnor under första halvlek. I den 15 min avslutade Isak Petersson en snygg anfall till ny hörna.

På denna hörna kom så kvitteringen. Filip Ottosson lyfte in bollen och där dök William Nilsson upp och nickade med kraft bollen i nät tyll 1-1.

Eskils fortsatte att skapa tryck och chanser. I 20 minuten var det dags för 2-1. Dennis Olsson gjorde säsongens starkaste löpning på vänsterkanten. Gick in mellan tre Karlskronaspelare och kunde servera en kalaspassning till Emil Åberg som dundrade in 2-1.

Under sista 25 minuterna vaskade Eskil fram fyra högkaratiga målchanser. Gästernas målvakt svarade för ett par makalösa räddningar och de övriga chanserna hamnade utanför målramen.

2-1 i paus var i bedövande underkant. Eskils kunde utan att någon protesterat klivit in med ytterligare två-tre mål på pluskontot.

Efter paus fick matchen gradvis en annan prägel. Karlskrona satsade allt på att åter ta sig in i matchen. Ordet desperat lyste om deras uppoffrande kamp för kvittering. Trots detta så var det Eskils som skaffade sig de klart bästa chanserna. Ändå fanns hela tiden oron att gästerna skulle förstöra dagen för Eskils.

I den 76 minuten kom Casper Segern in istället för Dennis Olsson. Casper såg ut att bli olycksfågeln då han brände två givna lägen men vände detta till att vara den som såg till att spiken sattes i Karlskronas kista. I 83 minuten fick han en smörpassning från Emil Åberg och Casper gjorde det han är otroligt duktig på. Han klev rakt in framför mål och tvingade en back att fälla honom med straff som följd.

Straffen omsatte Eskils skyttekung Emil Åberg elegant till 3-1. Detta var Emils 13:e mål för säsongen. Han är på väg mot att göra ”all time high” när det gäller målskyttet i år.

- Det kunde jag gjort redan i denna match om jag varit mera skärpt framför mål, skrattade Emil efter segern.

- Måste berömma Casper för hans fina insats vid straffen. Och inte minst för hans grymt uppoffrande hemlöpning i 87 minuten där han avväpnade en Karlskronaforward på väg att bli fri. Gör man en sådan löpning visar det moral och hjärta, berömde Emil.

Casper konstaterade ödmjukt:

- Jag hade inte varit inne så länge och hade ork att springa hem.

Det var en lättad André Petersson vi talade med efter matchen.

- Vi var förberedda på att de skulle ge allt direkt från start men blev lite överrumplade över att de var så bra på sina fasta situationer. De skapade farligheter och fick tryck på oss. Även om vi borde avgjort matchen före paus måste jag berömma Karlskronas insats. De visste betydelsen av matchen och visade det, sa han.

- Jag är oerhört lättad över segern. Det var en ”sexpoängsmatch” och vi fortsätter vår positiva trend, betonar han.

Med detta menar André att laget nu spelat sex matcher utan förlust och har häng på säker mark.

- Det är alltid nervöst mot slutet när man bara leder med ett mål. Men det löste sig snyggt. Måste berömma Casper seger för hans inhopp. Det var grymt att se hans arbetsinsats när han väl kom in, säger André.

Eskils visade åter att man kämpar som ett lag. Vissa spelare lyfte sig stundtals rejält. Extra plus ger vi till Victor Wahlgren, William Nilsson, Isak Petersson, Dennis Olsson och återkommande Mathias Unkuri. Dessutom till lagets skyttekung Emil Åberg som kliver fram nu när det krävs och levererar mål i princip i varje match.

Bild: BIldburken.se