Serie:Ettan Södra 2020
Samling:19:00
Sent mål gav tre sköna poäng borta mot Lindome
2020-10-07 22:24
En tuff bortamatch mot ett bollskickligt topplag i Lindome GIF stod på agendan för Eskilsminne IF sent under onsdagskvällen. Spelövertag för hemmalaget till trots fick Eskils utdelning på ett starkt kollektivt försvarsspel och bra presspel, vilket ledde till tre sköna poäng med sig hem i bussen till Helsingborg.
Hemmalaget Lindome lade i högsta växeln från start när man med sin skickliga passningsorienterade fotboll direkt satte tonen för matchen. Eskilsminne lyckades inledningsvis inte komma ur greppet utan hemmalaget satte en furiös press och vann tillbaka bollen snabbt. En hörna i den sjunde matchminuten nickades i stolpen och studsade ut till Viktor Alexanderson som sköt stolpe in och det kändes som att det skulle bli en jobbig afton i Göteborg.

Redan minuten efter slog dock Casper Seger en lyra bort till Yonathan Getachew på högerkanten som tog ner bollen och sköt ett skott som en glidtacklande försvarare fick på sig och ställde målvakten som fick se bollen gå i en båge över honom och in i mål. 1–1 efter bara 8 spelade minuter.

Lindome fortsatte ha mycket bollinnehav, men Eskilsminne började ta sig ur greppet sakta men säkert och stack upp emellanåt. De farligaste chanserna tillhörde däremot hemmalaget som först tvingade Pontus Löfvenmark i målet till en bra reflexräddning och sköt senare två skott strax över efter fina kombinationsspel i mitten. En hörna för hemmalaget i slutet av halvleken nickades undan och man sköt över igen.

Strax innan halvtid hade Eskils dock kanske den bästa chansen att ta ledningen när ett inspel rensades undan med en felträff och hamnade hos Carl Thulin som hängt kvar efter frisparken som precis varit och fick till en volley från ett nära avstånd, men målvakten hann göra sig stor och freda målet.

Efter halvtidspausen fick Eskilsminne bättre utdelning på sitt presspel och kunde jämna ut spelet något. Jesper Lundborg nådde högst på en hörna i matchminut 58’ och fick till en bra nick ner i backen som målvakten sträckte ut på. Kort därefter fick Eskils på nytt utdelning med sin höga press och Lundborg vann tillbaka bollen, Eskils rullade upp försvaret fint mellan Emil Åberg, Jesper Lundborg och Casper Seger som sedan hittade ut till en fristående Yonathan Getachew, men målvakten gjorde på nytt en fin räddning.

Lindome skapade stundtals tryck mot Eskilsmålet, men laget var väl positionerade i defensiven. Efter 71 spelade minuter spelade hemmalaget till sig ett bra skottläge till vänster, men Pontus Löfvenmark räddar igen och bollen rensas till hörna. Efter hörnan skapas ett nytt bra skottläge, men återigen är siktet för högt inställt.

Efter att Yonathan Getaschew stuckit upp med ett skott i famnen ställer Lindome om och en höjdboll in i straffområdet träffar en Eskilsarm varpå hemmaspelarna ropade febrilt efter straff. Domaren såg dock en knuff i ryggen som föranledde situationen och friade korrekt.

Lindome jobbar vidare med sitt bollinnehav och letar i slutet hektiskt efter vägar in i straffområdet, men Eskils ställer om bra. Vid två tillfällen i slutet tar man sig fram och skjuter över genom Filip Lundeberg och Emil Åberg, och matchen såg ut att gå mot ett kryss.

Eskilsminne skulle dock få sista ordet! Isak Petersson stormade fram längs högerkanten och avlossade bössan. Skottet tog i stolpen och han testade igen på returen men målvakten räddade, dock inte bättre än att bollen hamnade framför en fristående Gjenis Zeqiri. Knappt hade han hunnit in på planen innan läget uppstod och kallt kunde han placera in 1–2, och alla tre poängen gick till de gul-blå hjältarna.

En välbehövlig seger efter en kämpainsats mot ett skickligt Lindome! Redan på lördag är det dags för en ny omgång i Ettan Södra, då ett derby mot Landskrona BoIS väntar på Harlyckans IP.