Serie:Ettan Södra 2020
Samling:14:00
Tredje raka när Eskils besegrade Skövde
2020-10-31 18:07
Det blev en onödigt spännande lördagseftermiddag för Eskilsminne IF:s herrar och lagets supportrar. Visserligen vann man sin tredje raka seger - nu med 3-2 (1-0) - men en rad mer eller mindre underliga domslut kunde ställt till det rejält i den oerhört dramatiska bottenstriden.
Eskils huvudtränare André Petersson brukar aldrig ha några större synpunkter på hur domaren sköter sitt jobb men efter lördagens match så var han inte riktigt nöjd.

- Jag tycker vi blir berövade en solklar straff redan i 2 minuten då en av deras spelare knuffar omkull Isak Petersson med händerna i ryggen inne i straffområdet. Därtill får Skövde en oerhört tveksam straff när en av deras spelare ramlar över Pontus Löfvenmark och kan göra 1-2. Detta gav dem energi att komma in i matchen men vi visar stark moral och knyter ihop säcken till tre poäng på ett fint vis, sa André.

Det blev mera dramatik än det skulle behöva bli då Eskils dominerade och kontrollerade matchen nästan omgående. Straffsituationen var första heta chansen. Eskils har hittat en organisation i laget som alla spelare gör sitt yttersta för att upprätthålla. Mot Skövde såg vi åter ett bevis på hur bra den fungerar. Hemmalaget hade oerhört svårt att komma till någonstans i det välorganiserade försvarsspelet gul-blått visade upp.

Att laget också förfogar över oerhört snabba omställningar visade sig i den 29 minuten då Dennis Olsson  svarade för lite av dagens prestation. På egen planhalva dök han mellan två obeslutsamma Skövdespleare. Han bröstade bollen med sig över mittlinjen och sprintade mot målet med spelare i hälarna. Men Dennis var iskylan själv och strax utanför straffområdet avslutade han kliniskt till 0-1. En otroligt bra prestation.

Skövde stack emellan med sin bästa chans i första halvlek i den 42 minuten men skottet smet strax utanför.

Eskils kunde med lite tur ordnat 0-2 redan i den 44 minuten då Emil Åberg vände bort hemmaförsvaret i en trång situation men skottet räddade Skövdemålvakten mirakulöst.

0-2 skulle dock komma i den 50 minuten. Eskils hade tappat bollen offensivt och dragit sig hem. På Skövdes planhalva fans Jesper Lundborg dock långt från den bollförande Skövdespelaren. Denne vände om och skickade hem bollen till målvakten från 40 meter.

Målvakten var dock långt ute och bollen seglade elegant förbi densamme och in i tom bur.

I den 58 minuten bjöds Skövde in i matchen när laget fick en straff från ingenstans.

- Linjedomaren vinkade avvärjande men domaren tog beslutet. 1-2 i det läget gav givetvis Skövde tro och energi igen, sa André.

Det dröjde bara tills 63 minuten innan Skövde hade kvitterat. Pontus Löfvenmark gjorde en stark räddning på ett vasst skott men returen fanns det ingen Eskilsspelare som kunde rensa undan utan den omsattes till 2-2.

Eskils fortsatte dock gnugga på och satte tryck mot hemmalaget i perioden. I den 75 minuten gjorde Filip Ottosson en rush på högerkanten och kan gå hela vägen in från kanten i straffområdet. ”Otto”  får in bollen till Emil Åberg som naturligtvis befinner sig på rätt plats vid rätt tillfälle och petar in 2-3. Hans 16:e mål för säsongen och ingen kan väl betvivla hans skyttekungsstatus nu.

- Det var fantastiskt skönt att vinna. Eftersom våra konkurrenter i botten vann sina matcher var detta en viktig seger. Tyvärr skulle det inte fått bli så nervöst. Men vi visar styrka och tar hem tre poäng, berömmer André.

- Att berömma någon spelare mer än andra är inte rätt. Samtliga gjorde sitt jobb jättebra och ingen föll ur ramen, tillägger han.

Vi vill dock ge extra plus till Pontus Löfvenmark som svarade för några starka ingripande. Och även till Dennis Olsson för vad som lär bli ”Årets mål” för Eskils del.

Bild: Bildurken.se